Demokratska stranka na Vračaru zapošljavala nezakonito!?

- Postavljali su fiktivno ljude na mesto pomoćnika predsednika opštine i za par dana ih raspoređivali na druga radna mesta u okviru uprave, gde su primani u radni odnos na neodređeno vreme - rekao je izvor blizak slučaju

  • 86

Ministarstvo finansija podnelo je prijavu protiv bivšeg predsednika opštine Vračar Branimira Kuzmanovića i sadašnje predsednice opštine Tijane Blagojević, jer su zapošljavali protivzakonito, piše današnji "Blic".

Kako dodaje list, budžetska inspekcija Ministarstva finansija utvrdila je da je Kuzmanović, koji je generalni sekretar Demokratske stranka, zaposlio 24, a Blagojevićeva tri osobe, zaobilazeći propise po istoj šemi.

Kako se navodi u prijavi u koju je "Blic" imao uvid, oni su kršili Zakon o budžetskom sistemu po kome je za nova zapošljavanja bila potrebna saglasnost Vlade, koristeći odredbu da zabrana ne važi za postavljena lica u lokalnim samoupravama.

- Postavljali su fiktivno ljude na mesto pomoćnika predsednika opštine i za par dana ih raspoređivali na druga radna mesta u okviru uprave, gde su primani u radni odnos na neodređeno vreme - rekao je izvor "Blica".

Kontrolom je utvrđeno da je Kuzmanović u jednom mesecu serijski postavljao i po šest pomoćnika, koji u realnosti imaju mandat od četiri godine, ali ih on razrešavao posle dva dana, piše list i dodaje da su na isti način, na dva dana, na mestu pomoćnika Blagojevićeve proveli čak i knjigovođa sa srednjom, ali i opštinski kurir sa nižom spremom.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kuzmanović i u izjavi za "Blic" kaže da na Vračaru nije bilo novih zapošljavanja i da je broj zaposlenih sa 157 iz 2009. godine smanjen na sadašnjih 115. Na pitanje o 24 osobe koje su mu bili pomoćnici on je dao sličan odgovor.

Reagovanje Tijane Blagojević "Blic" nije uspeo da dobije.

U Ministarstvu finansija su, međutim, imali svoje mišljenje.

- Podnet je zahtev za pokretanje postupka pred Prekšajnim sudom u Beogradu protiv odgovornih lica od strane budžetske inspekcije - izjavila je Milena Kovačević, pomoćnica ministra finansija.

Prilikom kontrole, utvrđeno je da je i Dragutin Makarić, bivši direktor Sportskog centra "Vračar", zaposlio jednu osobu na poslovima marketinga, ne tražeći saglasnost Vlade, piše "Blic".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA