Uskoro će biti donesen ALEKSIN ZAKON!

- Onaj ko je počinio vršnjačko nasilje mora biti strožije kažnjen, ali i onaj ko je imao priliku da spreči da dođe do nasilja i nije ništa učinio takođe će biti sankcionisan i kažnjen - rekao je Udovičić

  • 2
Aleksa Janković, Aleksin zakon

Foto: Facebook/AlexaJankovic

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić najavio je danas da će u narednom periodu biti donet Aleksin zakon, koji će će predvideti da onaj ko je počinio vršnjačko nasilje bude strožije kažnjen.

 

Pročitajte status koji je majka posvetila pokojnom Aleksi - NA NJEGOV ROĐENDAN!

 

Udovičić je novinarima, pred početak predavanja australijskog motivacionog govornika srpskog porekla Nik Vujičića o vršnjačkom nasilju, rekao da će tim zakonom biti predviđeno da onaj ko je imao priliku da spreči da dođe do nasilja, a nije ništa učinio, takođe bude sankcionisan i kažnjen.

 

NIK VUJIČIĆ U NEDELJU U BEOGRADU: Promocija knjige "Ostanite jaki", u planu su i ostali gradovi Srbije

 

- Ono što taj zakon predviđa jeste da onaj ko je počinio vršnjačko nasilje bude strožije kažnjen, ali i onaj ko je imao priliku da spreči da dođe do nasilja i nije ništa učinio će takođe biti sankcionisan i kažnjen - rekao je Udovičić.

 

On je istakao da je cilj današnjeg predavanja da se na hrabar i odgovoran način skrene pažnja na nešto što se dešava svuda oko nas i to ne samo u školama, već i u sportu, kod mladih ljudi.

 

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

 

- Preventivno možemo i moramo da delujemo. Treba smoći snage i na jedan pozitivan način, kao što je Nik, predočiti mladim ljudima da treba da se priča o problemima. O problemima svi zajedno treba da razgovaramo i da ih rešavamo, a ne da okrećemo glavu - rekao je Udovičić.

 

Maloletnici iz Novog Sada koji su druga maltretirali i terali da pije urin premešteni u druge škole

 

Četrnaestogodišnji Aleksa Janković iz Niša izvršio je samoubistvo nakon što su ga maltretirali vršnjaci.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anonymus

    19. april 2016 | 22:28

    Pa i bilo bi vreme da se donese taj zakon! Kakve vrsnjacke tuce su se desile a niko o tome da prica a ti koji su sve to zapoceli, nikakvu kaznu nisu dobili. Dobro ste se sad setili

  • Peđa iz Novog Sada

    9. maj 2016 | 20:36

    Hvala Bogu! Jedva čekam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA