AFERA "FOLKSVAGEN": Nemačka automobilska kuća nudi značajnu sumu prevarenim kupcima

Afera o lažiranju podataka o emisiji štetnih gasova za dizel motore i dalje potresa nemačku automobilsku kuću "Folksvagen"

  • 5

Nemačka automobilska kuća "Falksvagen" ponudiće značajnu sumu novca američkim automobilskim kućama nakon afere lažiranja rezultata svojih dizel vozila na ekotestu.

OVA RAKETA MOŽE DA POGODI BILO KOJU METU U AMERICI: Kina ispalila interkontinentalni balistički projektil! (VIDEO)

Kako je juče preneo nemački "Velt", svaki klijent će dobiti odšštetu od 5.000 dolara ako je kupio neki od 600.000 automobila, a troššak povlačenja ili korekcije na automobilima ostaju na teret "Folksvagena".

Kriza u nemačkoj kompaniji je izbila u septembru prošle godine, kada je otkriveno da je proizvođač u 11 miliona dizel vozila šširom sveta ugradio uređaj koji je omogućio lažžiranje podataka o emisijama šštetnih gasova.

Više o samoj aferi možete pročitati OVDE.

(Telegraf.rs / Izbor: bbc.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buksna

    21. april 2016 | 21:24

    Ma boli ih uvo. Vratice se VW jaci nego ikad. I nastavice da prave najbolja kola na svetu, naravno uz Japance. Mogu da im pljunu pod prozor raspali Ameri...

  • Illuminati

    21. april 2016 | 21:09

    Eto vam sad vas golf

  • Boske100

    21. april 2016 | 22:39

    Bio sam u Wolfsburg-u, u posjeti "Autostadt-u" radi se punom parom. Ubjeđen sam da nisu puno potreseni situacijom. Svi lažu i kradu, ali je VW trn u oku zato što su najjači. Do sada nisam imao drugo auto osim Volkswagen-a.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA