OSUMNJIČEN DA JE UBIO ČOVEKA, PA PUŠTEN NA SLOBODU: Majka nastradalog Gorana Medića (28) očajna (FOTO)

Majka ubijenog mladića za "Telegraf" kaže da je ubici nakon puštanja da se brani sa slobode ispred kuće organizovan doček, na kom su bili prisutni i neki od svedoka

  • 71

Lazar Miljević (25) iz Belegiša, koji se tereti da je početkom marta ubio Gorana Medića (28) iz Surduka, dve nedelje pre svadbe nesrećnog mladića, na užas Medićeve porodice i meštana - pušten je da se brani sa slobode.

GORAN MEDIĆ SAHRANJEN U SVADBENOM ODELU: Prvo ga opljačkali, pa mučki ubili, dve nedelje pred svadbu! (FOTO)

Miljević, na čijem Fejsbuk profilu se mogu videti brojne fotografije, na kojima pozira glumeći opasnog momka, uporedo objavljujući statuse u kojima najavljuje da će “konačno ubiti komšiju” ili “nekome je*ati mater”, bio je u bekstvu nakon ubistva, ali je ubrzo priveden.

Kako saznajemo, postupajući sudija Dejan Knežević u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici mu je potom produžio pritvor, po osnovu opasnosti od uticaja na svedoke, ali je dan nakon njihovog saslušanja, 19. aprila, Miljević pušten da se brani sa slobode, budući da viši tužilac Đorđe Mahovac nije iskoristio mogućnost da ga zadrži u pritvoru zbog uznemiravanja javnosti.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Goranova majka Aleksandra Lazarević za "Telegraf" kaže da je Miljeviću tada ispred kuće organizovan doček, na kom su bili prisutni i neki od svedoka.

- Kako se to zove ako ne uznemiravanje i zastrašivanje javnosti? To je čista demonstracija sile i bezakonja. Ubica slobodno šeta i izaziva svojim bahatim ponašanjem. To je mala sredina i javnost je i te kako uznemirena i nadasve uplašena. Kako će sada bilo ko smeti da svedoči? Sve ovo vreme se borimo sa neizmernim bolom i pokušavamo da uz pomoć lekara spasemo život nerođenom detetu, jer je iza Gorana ostala njegova verenica, u šestom mesecu trudnoće - priča Lazarevićeva.

Foto: Privatna arhiva Ivana Medić Foto: Privatna arhiva Ivana Medić

Prema njenim rečima, to, međutim, nije jedini propust nadležnih.

Naime, policija iz Stare Pazove nije uzela snimke s nadzornih kamera sa pumpe, koja se nalazi preko puta mesta ubistva, što su, kako nam je ispričala, uradili jednom prilikom kada je nedaleko od mesta nesreće bila obijena pošta.

- Osim toga, odeću koju je Goran imao na sebi u vreme ubistva u policijskoj stanici držali su na radijatoru, što je nedopustivo, jer je u pitanju dokazni materijal. Goranov otac je to lično video. Do današnjeg dana niko nas nije pozvao da damo izjave ili iznesemo svoja eventualna saznanja, dok se ubica slika naslonjen na policijski automobil i takve fotografije kači po društvenim mrežama, i to na dan kad je ubio mog sina. Kakvu to poruku šalje i kako je moguće da ni za to nije sankcionisan? - pita se Goranova majka zabrinuta zbog onih koji umesto da brinu o ljudskim životima, nesavesno rade svoj posao.

To da Goranova majka nije jedina koja strahuje od Miljevića, pokazuje i peticija koju potpisuju meštani Surduka, ali i svi oni koji su poznavali Gorana i koji, kako kažu, na njihovu žalost, znaju i ko je Lazar Miljević.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Podsećamo, Goran, poznat kao lovac, za kog su podrazumevali da ima skupocene puške, pre tri godine našao se na meti Miljevićeve bande, tvrdi majka, kada su mu dotični upali u kuću i iz nje odneli brojne vredne stvari, za šta nikada nisu procesuirani, jer "nije bilo dokaza" da su oni počinili pljačku.

Pre mesec i po dana, 5. marta, na dan ubistva, Goran se slučajno našao u istom kafiću sa Miljevićem, kada ga je ovaj pozvao da izađu napolje.

Foto: Privatna arhiva Ivana Medić Foto: Privatna arhiva Ivana Medić

Goran je tada, navodno, iskoristio priliku da pita Miljevića kada će mu vratiti puške koje mu je ukrao, nakon čega ga je Miljević navodno udario prvo glavom u lice, a onda i u potiljak, tupim predmetom, za koji su neki od očevidaca kasnije ispričali da je bokser.

Medić je tada pao i udario glavom u beton, a od siline udarca pukla mu je lobanja, posle čega je i preminuo.

Lazar Miljević je tada navodno ušao u kafić pun očevidaca, od kojih su neki kasnije ispričali da je zabranio da bilo ko zove policiju i Hitnu pomoć i naredio konobarici da opere krv koja je šikljala iz Goranove glave, a zatim seo u kola i pobegao.

Goran je sahranjen 6. marta, na groblju u Surduku, u svom svadbenom odelu, a osim verenice i deteta, iza sebe je ostavio roditelje i sestru.

Foto: Privatna arhiva Ivana Medić Foto: Privatna arhiva Ivana Medić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    22. april 2016 | 17:11

    Kakva podla i odvratna njuska! Vidi se da je stoka a ne ljudsko bice!

  • kuma

    22. april 2016 | 18:03

    Sramota za pravosudje i drzavu! Ko ovde stiti ovu bitangu? Slike sve govore! Zar treba jos nekog da ubije da bi ga zatvorili? Vec znamo da ovaj tuce i roditelje. Malo li je jedan mlad zivot i dete koje ce da raste bez oca? Porodica i tazbina zavijene u crno? Malo li je???

  • sibin

    22. april 2016 | 17:16

    nek ubije jos nekog pa ce onda da ga uhapse ponovo,tako to rade kod nas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA