Nemačka odobrila Srbiji još PET MILIONA EVRA!

Milion evra je planirano za reformu javne uprave, milion za unapređenje preduzetništva u nerazvijenim područjima i tri miliona evra za razvoj održivog tržišta bioenergije u Srbiji

  • 2

Savezna Republika Nemačka potvrdila je da će Srbiji za projekte tehničke saradnje dve zemlje dodeliti pet miliona evra, saopšteno je danas iz Ambasade Nemačke u Beogradu.

Od ukupno odobrenih sredstava, milion evra je planirano za reformu javne uprave, milion za unapređenje preduzetništva u nerazvijenim područjima i tri miliona evra za razvoj održivog tržišta bioenergije u Srbiji.

Referent za ekonomsku saradnju Jirgen Šmid je, kako je navedeno, 27. aprila predao zamenici direktora Kancelarije za evropske integracije (SEIO) Ani Ilić potvrdu Nemačke o dodeli sredstava u visini od pet miliona evra.

Razgovarajući o saradnji, Šmid i Ilić su istakli duh poverenja i intenzitet te saradnje od 2000. godine.

Ilić je rekla da je Nemačka sa uloženim sredstvima od oko 1,6 milijardi evra najveći pojedinačni donator Srbije, dok je Šmid potvrdio da će ta zemlja nastaviti saradnju sa Srbijom i ubuduće.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Analitičar

    28. april 2016 | 22:30

    Ne treba da daju išta,jer će po običajubiti proćerdano,kao i onih trideset miliona za južni tok,pare isparile.

  • Tanja

    29. april 2016 | 04:07

    Uzmite, ale alave...a nasa deca ce da vtacaju... C c c

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA