Vreme čitanja: oko 1 min.

Jokić umalo nije osvojio još jednu veliku nagradu: Samo trojica košarkaša su bili bolji od njega

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako to nije bio njegov primaran posao, Jokić ga je opet sjajno odradio

  • 2
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Samo nekoliko sati pre utakmice protiv Los Anđeles Lejkersa, u kojoj je opet dominirao i odveo Denver na 3:0 u seriji, Nikola Jokić je završio na visokom četvrtom mestu kada je u pitanju glasanje za "klač" igrača sezone u NBA ligi!

"Klač" trofej nosi ime legende NBA Džerija Vesta i dodeljuje se za igrača koji se najbolje pokazao u najvažnijim trenucima - koji tada najviše pogađa.

Stefon Kari je bio taj koji je dobio najviše glasova, ukupno 298 poena, te je tako završio na prvom mestu. Drugi je Demar Derozan sa 272 poena, treći Šaj Gildžes - Aleksander sa 160, dok je Jokić imao 85 poena.

NBA liga, inače, definište "clutch time" kao poslednjih pet minuta poslednje četvrtine ili produžetke kada je utakmica unutar pet poena. Kari je, navodi se na sajtu NBA, u pomenutom vremenu ubacio 189 poena, Derozan je uimao 182, dok je Gildžes - Aleksander dodao 112.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ili jesi ili nisi

    26. april 2024 | 08:27

    umalo da uzme. kao kad bi rekli zamalo trudna ili malo trudna ili jesi ili nisi trudna. ili malo zakasnio da li je 1 minut ili 1 sat zakasnio si

  • umalo

    26. april 2024 | 08:25

    falilo mu samo 213

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA