NA ZAHTEV GRAĐANA: Otvorena 1.512. pošta u Srbiji! (VIDEO)

Nova pošta, koju je građanima kragujevačkog naselja Šumarice predao na upotrebu direktor Milan Krkobabić, olakšaće svakodnevicu oko 3.500 stanovnika i poslovanje više od stotinu pravnih lica

  • 1

Osamnaesta poslovnica u okviru akcije "52 pošte za 52 nedelje", a 1.512 pošta u Srbiji, otvorena je danas u Kragujevcu, u centru prigradskog naselja Šumarice, na molbu Saveta građana Mesne zajednice "Šumarice".

NOVI REKORD POŠTE: Kvartalni rast čak 37,7 posto (FOTO)

Uz prisustvo brojnih meštana, kao i predstavnika lokalne samouprave, novu poštu 34216 Kragujevac 16, u Gornjomilanovačkoj ulici broj 41, pustio je u rad Milan Krkobabić, direktor Pošte Srbije, istakavši da se na ovaj način Pošta pridružuje naporima gradske administracije da se Šumarice infrastrukturno sve više razvijaju i da se zajedničkim snagama daje novi impuls kvalitetu života u ovom kraju.

- Pošta Srbije mora da bude tamo gde su građani Srbije, da im pruži uslugu i da im se nađe na usluzi. Radimo pravu i korisnu stvar, i što je najvažnije punim zajedništvom, kao što je nekada sve stvarano na ovaj način. Mesna zajednica je ustupila prostoriju za rad pošte, a majstori Pošte su je uredili i informatički povezali - rekao je Milan Krkobabić i dodao da rast poslovnog dobitka u prvom kvartalu od gotovo 38 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine, legitimiše Poštu Srbije i njenih 15.000 radnika kao najuspešnije tržišno pozicionirano javno preduzeće.

Foto: Pošta Srbije Foto: Pošta Srbije

- Presek prva tri meseca i rekordni rast poslovnog dobitka su veoma ohrabrujući, ali i obavezujući da se nastavi tim tempom, sa ozbiljnim pristupom radu i ulaganjem dodatne energije. Zadovoljan sam što Pošta spremno ide u susret izazovima, jer posluje na tržištu sa veoma izraženom konkurencijom - naveo je Krkobabić.

Predsednik Mesne zajednice "Šumarice" Radoslav Milojević zahvalio je Pošti Srbije što je prepoznala zajedničke interese i što će meštanima Šumarica sa uslugama iz njene bogate ponude omogućiti da brže završavaju neophodne obaveze.

Foto: Pošta Srbije Foto: Pošta Srbije

- Ovo je tek početak. Za mesec dana krećemo da radimo ambulantu. Idemo korak po korak kako bi Šumarice dobile urbani smisao i poseban lik.

Nova pošta će olakšati svakodnevicu oko 3.500 stanovnika u više od 1.200 domaćinstava, kao i poslovanje više od stotinu pravnih lica, jer će meštani Šumarica i privrednici iz ovog naselja moći da računaju na sve poštanske usluge i usluge platnog prometa, najvišeg kvaliteta a po najnižoj ceni, i to od ponedeljka do petka od 8 do 15 časova.

Jedno šaltersko mesto umreženo je u jedinstvenu informatičko-komunikacionu aplikaciju PostTIS, koja je delo tehnologa i informatičara Pošte Srbije.

Foto: Promo Foto: Promo

Poseban dar meštanima Šumarica jeste besplatan internet kutak u ovoj pošti, gde će korisnici moći da se uvere u prednosti savremenih tehnologija i načina komunikacije, a poštanski službenici će besplatno pružati potrebnu internet edukaciju i podršku.

Prvi korisnici usluga pošte u Šumaricama bile su kompanije "Orion" i "Alda" – potpisnici ugovora u sklopu promotivne akcije "Post-ekspres za 99 dinara".

Foto: Promo Foto: Promo

Za sve nove poslovne korisnike, Pošta Srbije je produžila ovu akciju do kraja juna, u želji da podstakne privrednu aktivnost i olakša preduzetnicima plasman proizvoda i usluga.

Nova pošta u Šumaricama organizovana je kao dostavna i predstavlja 22. poslovnicu na području Kragujevca, gde je u funkciji devet dostavnih pošta, osam uplatnih i pet izdvojenih šaltera na najfrekventnijim mestima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TIHOMIR

    28. april 2016 | 17:45

    G. Krkobabicu, N.Pazova ima preko trideset hiljada stanovnika, a samo jednu postu sa dva saltrra za uplate i isplate tako da de gradjani strasno maltrrtiraju da bi obavili svoje potrrbe a narocito penzioneri. ,Molim Vas da razmotrite mogucnost otvaranja postanske stedionice u N.Pazovi i resite nevolje brojnih gradjana N.Pazove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA