SUPER BAKA JELENA: Ima 97 godina i najstarija je planinarka u zemlji (FOTO)

Ova bakica je i dalje aktivna u pohodima na planinarske vrhove juga Srbije, gde dnevno prelazi po 10 kilometara, a u mladosti je između ostalih osvojila Mon Blan i Gran Paradizo

  • 6

Planinarski klub "Železničar" iz Niša može da se pohvali svojom članicom Jelenom Minardi (97), koja je verovatno jedna od najstarijih planinarki u zemlji.

OVO JE SRBIN KOJI JE OSVOJIO MONBLAN: Evo kako sam se popeo na VRH EVROPE! (FOTO)

Ova bakica je i dalje aktivna u pohodima na planinarske vrhove juga Srbije, gde dnevno prelazi po 10 kilometara, a u mladosti je između ostalih osvojila Mon Blan i Gran Paradizo.

- Osvežim se kad idem na planinu, zaboravim na probleme koje imam u životu i mozak mi se odmori. Na otvorenom se čovek oseća divno, život mu se produžava, svaki pohod produžava godinu dana života. Neću se povući iz planinarstva sve dok me noge nose - priča ova prosvetna radnica u penziji i naglašava da su boravak u prirodi i fizička aktivnost ključ za dugovečan život.

Društvo joj u planinarskim akcijama često pravi i sin Slobodan, koji je od malih nogu u društvu roditelja osvajao vrhove Italije, Francuske, Poljske, Švajcarske...

Foto: planinari-zeleznicar.rs Foto: planinari-zeleznicar.rs

- Još pamtim dane kada sam se kao dete sa malim rancem sa majkom i ocem peo po planinama. Tata me je često nosio i na leđima. Njih dvoje preneli su ljubav prema planinarenju na mene - priča on i dodaje da je ponosan na svoju majku Jelenu, jednu od najpoznatijih niških planinarki koja u akcijama redovno dobija zahvalice kao najstariji učesnik.

Ona uživa i veliko poštovanje među članovima PK "Železničar", čiji član Miroslav Dokman navodi da je Jelena u klubu od samog osnivanja.

Oduševljava nas svojom vitalnošću, duhom i harizmom. Poštuje pravilo da se na kraju svake akcije obrati učesnicima, kojima kaže da zaborave potrošačku groznicu i da se bore protiv stresova svjim mladalačkim duhom. Savetuje ih i da sa sobom na akciju povedu nekog ko nikad nije bio u prirodi, jer će tako da učine dobro delo - navodi Dokman za Južne vesti.

Galeriju fotografija možete da pogledate ovde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • drgrrr

    29. april 2016 | 17:48

    Svaka cast!

  • Zemunac23

    29. april 2016 | 18:33

    Svaka cast bakice najjaca si....zato ces i da zivis 120 godina ,provela ceo zivot na planini...u prirodi...volim da vidim ovakve vesti,ne ubio ,zgazio,izbo,...itd vesti.

  • K

    29. april 2016 | 17:45

    Svaka čast za baku! :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA