OTKRIVENA MISTERIJA POSLE GODINU DANA: Zašto su Jelicini rođaci iz Kanade srpskoj bolnici ostavili MILION DOLARA?

Jelica Radosavljević, rođaka pokojnog Đure i Ilinke Trifunović poreklom iz Dalmacije, otkrila je da je njena ideja bila da upravo Institut dobije neophodne savremene aparate i moderan izgled

  • 10

Vest iz maja prošle godine, o tome da je preminuli bračni par iz Kanade ostavio neverovatnih milion kanadskih dolara Intitutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta u Beogradu, zatekao je čitavu javnost, ali i bolnicu kojoj je novac namenjen.

KO BI OD VAS JOŠ UČINIO OVO? Pokojni bračni par bolesnoj srpskoj deci ostavio 700.000 evra!

Jelica Radosavljević, rođaka pokojnog Đure i Ilinke Trifunović poreklom iz Dalmacije, otkrila je za RTS da je njena ideja bila da upravo Institut dobije neophodne savremene aparate i moderan izgled na kome bi pozavidele mnoge evropske zdravstvene ustanove.

Moji ujak i ujna nisu imali decu, a oduvek su se bavili humanitarnim radom i gledali su da pomognu raznim ustanovama. Ujak Đuro me je zamolio da mu predložim jednu dečju bolnicu iz Beograda kojoj bi mogao da ostavi sredstva, a ja sam ga posavetovala da to bude Institut - rekla je ona i naglasila da je razlog za tu odluku to što je imala pozitivna iskustva sa tom ustanovom, kao i zbog njihovih veoma posvećenih lekara.

Kako je dodala, čelnici i službe koje raspolažu novcem su u stalnoj konsultaciji sa njom i veoma je zahvalna načinom na koji su sredstva utrošena.

Da podsetimo, Trifunovići su se posle Drugog svetskog rata odselili za Kanadu i tamo su se sve do penzije bavili uzgojem živine na farmi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milos

    30. april 2016 | 09:53

    E to su pravi Srbi zaduzbinari. Cujte Miskovici, Kostici,Ceptrri,Beko i ostali.Ostavite nesto narodu od koga ste uzeli sve.Ima li savesti na tom nivou makar u tragovima.

  • Belogradjanin

    30. april 2016 | 09:55

    Kakvi humani ljudi, dace Bog da sredstva budu iskoricena za ono zasta su namenjena. Hvala im veliko

  • Gagarin

    30. april 2016 | 10:21

    Osim velikog poštovanja prema toj porodici i divljenju kako se voli.ceni i poštuje otadžbina.nemam više šta da kažem.....definitivno.uz Božju pomoć i ovako divna srca ima nade za novu.modernu.jaku Srbiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA