NAJNOVIJI DETALJI OTMICE NAŠEG ČOVEKA U LIBIJI: Očekivali milionski otkup misleći da je Nemac

Našeg državljanina spaslo je to što je među generalovim ljudima bio jedan Libijac koji zna srpski i koji je molio da Miroslavu poštede život

  • 5

Miroslava Tomića, koji je otet prošle subote u Libiji, oteli su ljudi generala Kalifa Haftara, koji je nekada bio blizak saradnik Muamera el Gadafija. Oni su, naime, mislili da je Miroslav Nemac i da će za njega dobiti milionski otkup, a kad su shvatili da nije, hteli su da ga ubiju.

Našeg državljanina spaslo je to što je među generalovim ljudima bio jedan Libijac koji zna srpski i koji je molio da Miroslavu poštede život.

Prema izvorima Informera, nakon što je izdao Gadafija 2011. godine, Haftar ili "gospodar Bengazija" kako ga zovu zapadni mediji, počeo je da se finansira otmicama stranaca.

"MISLIO SAM DA ĆE ME UBITI": Srbin koji je bio otet u Libiji NA KRATKO pozvao telefonom ženu...

- Na meti su im posebno nemački državljani, jer njihove firme ćute i plaćaju otkup. Miroslav, koji je bio zaposlen u nemačkoj firmi "Feroštal" kao varilac i šef projekta, otet je dok je na istoku Libije obilazio postrojenja. Zbrka je nastala jer su vojnici generala Haftara mislili da je Miroslav nemački inženjer koji obilazi postrojenja - objašnjava izvor Informera.

OVO JE SRBIN OTET U LIBIJI: Miroslav Tomić nestao pre tri dana u blizini Tripolija! (FOTO)

Podsetimo, nekoliko pripadnika generalove milicije presrelo je džip kojim je upravljao Miroslav i uperilo oružje u njega. Izvukli su ga iz vozila i odvezli u svoje skrovište. Ubrzo su tamo saznali da je Miroslav Srbin jer ga je jedan otmičar slučajno čuo kako šapuće.

SRBIN OTET U LIBIJI: Bio na radnom mestu, sumnja se na kriminalni čin radi otkupa!

- Verovatno je taj otmičar nekada davno studirao u Beogradu. On je odmah obavestio generala da Tomić nije Nemac već Srbin. Haftar je pobesneo i naredio da se Miroslav likvidira. Najverovatnije je da je taj otmičar nekako nagovorio Haftara da pusti Tomića. Miroslav je pušten u utorak, a regularne jedinice vojske Libije su ga "pokupile" i prevezle u mesto Sarir, gde mu je pružena pomoć - naveo je sagovornik.

KRAJ DRAME: Oslobođen Srbin koji je otet u Libiji?

Miroslavljevoj porodici je laknulo nakon što su ga pustili. Trenutno čekaju da se vrati u Srbiju nakon što je provobitno otišao u Esen u sedište firme "Feroštal" za koju tamo radi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cccc

    30. april 2016 | 18:41

    Eto zasto je dobro biti srbin :)

  • Omon

    30. april 2016 | 19:11

    Kad su videli da je Srbin jos su mu dali par hiljada da mi se nadje :)))

  • Vlada

    30. april 2016 | 18:30

    Hahahaha kad ono mosa. Odma ga pustili da ne pucaju pare za hranu kad videli da je srbin. Hahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA