SEVERNA KOREJA U ŠOKU: Prvi put u istoriji države opljačkana banka!

Razbojnici su ušli u banku i naterali službenike da im predaju sav novac koji se u tom trenutku nalazio u banci - oko 70 miliona vona, što je nešto manje od 9.000 dolara

  • 25

U Severnoj Koreji je opljačkana banka u sred bela dana, a to je izazvalo pravu senzaciju kod stanovništva jer se tako nešto po prvi put dogodilo u toj zemlji.

BRAZILSKI LOPOVI OTKRILI NAČIN DA PREVARE ALARM: Policija nije mogla da veruje! (FOTO)

Razbojnici su ušli u banku i naterali službenike da im predaju sav novac koji se u tom trenutku nalazio u banci oko 70 miliona vona, što je nešto manje od 9.000 dolara.

Policija veruje da je neko od službenika banke pomagao pljačkašima jer su lopovi tačno znali kada će čuvari da napuste svoje radno mesto i kada će sefovi biti puni.

- Posle ove pljačke mere bezbednosti u ostalim bankama provincije su pojačane. Banka koja je opljačkana za sada je zatvorena - citira "Slobodna Azija" izvor.

Pljačka se dogodila 4. aprila u lučkom gradu Čhončžinu na severoistoku zemlje. Meta pljačkaša je bila lokalna filijala Centralne banke Severne Koreje.

Kako je objasnio izvor, banka se nalazi u prometnom delu grada i imala je obezbeđenje, koje međutim nije bilo na radnom mestu kad se desila pljačka.

(Telegraf.rs/ Izvor: Sputnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • branko

    2. maj 2016 | 10:01

    prvi put opljckana banka, pa ovima sto su je opljackali, ne da ce da ih pobiju kao kerove, vec imaju sansu da im pobiju i prvi krug porodice, tako bi trebalo uvesti i kod nas za kradju drzavne imovine, pa udji u politiku i budi ti taj koji si najpametniji, budes cetiri godine na funkciji i resis sve zivotne probleme, nama treba treba ovaj kim jedno godinu dana, da procisti bagru, pa onda ispocetka da se igramo demokratije

  • Predrag Z.

    2. maj 2016 | 09:05

    Dobiće smrtnu kaznu ako ih uhvate

  • Ccc

    2. maj 2016 | 09:48

    Mnogo gora stvar je što će stradali dosta nevinih ljudi do se otkriju osumnjiceni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA