AMERICI PRETI RAZORNI ZEMLJOTRES: Može da se desi svaki čas, narod u panici!

U ovoj oblasti je dugo mirno pa stručnjaci veruju da je sada bukvalno tempirana bomba koja može da izazove jak zemljotres jačine 8 Rihtera

  • 17

Kaliforniji preti snažan zemljotres koji može da se dogodi u svakom trenutku, upozorili su seizmolozi na nacionalnoj konferenciji koja je održana u sredu. Postoji opasnost da u toj nesreći nastradaju hiljade ljudi, a šteta može biti i u vrednosti od nekoliko milijardi dolara.

Jak zemljotres pogodio Okeaniju, očekuje se još potresa, preti opasnost od cunamija!

Na rasedu San Anders u Los Anđelesu je dugo mirno pa Tomas Džons veruje da je sada bukvalno tempirana bomba koja može da izazove jak zemljotres jačine 8 Rihtera.

U ovoj oblasti se dogodio poslednji put snažan zemljotres 1857. godine kada je potres jačine 7,9 Rihtera uzdrmao celu zemlju.

Zbog svog geografskog položaja, Kalifornija bi potencijalno mogla da se suoči sa zemljotresima jačine između 8 i 10 stepeni Rihterove skale.

Da podsetimo, ova zemlja se nalazi na velikom rasedu San Andreas koji spaja Pacifičku i Severnoameričku ploču. Mesta na kojima se spajaju tektonske ploče u najvećoj su opasnosti od velikih razaranja.

Najveći zemljotres koji se dogodio na ovom tlu pogodio je San Francisko 1906. godine, a seizmolozi su izmerili jačinu između 7,7 i 8,2 stepena Rihterove skale.

(Telegraf.rs/ Izvor:rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velislav

    6. maj 2016 | 18:10

    Seizmolozi ovo govore već jedno pedeset godina.

  • Mladenovac

    6. maj 2016 | 18:49

    SAMO JAKO!

  • Putin

    6. maj 2016 | 21:59

    Ako ima Boga onda ce ih kazniti na bilo koji nacin jer su unistili, otrovali, pobili, satanizovali pola sveta. Zelim vam ono sto vam zeli 95% ljudskog roda na zemlji, nista drugo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA