CARINICI UPUCALI MIGRANTKINJU U LEĐA: Devojka (26) hitno primljena u bolnicu!

Policija u Evropi ponekad koristi vodene topove i suzavac kako bi se sprečili migrante da pređu granicu, ali današnji incident je prvi u Šengen zoni u kojem je na migrante pucano iz vatrenog oružja

  • 9

Slovački carinici su metkom u leđa ranili ženu iz Sirije, kada su pucali na automobil u kojem su bili ilegalni migranti na putu iz Mađarske u Slovačku, potvrdili su predstavnici vlasti.

NEVIĐENA AKCIJA POLICIJE: Zaustavili su vozača koji je pokušao da im pobegne, a zatim uhvatili još 24 osobe

Policija u Evropi ponekad koristi vodene topove i suzavac kako bi se sprečili migrante da pređu granicu, ali današnji incident je prvi u Šengen zoni u kojem je na migrante pucano iz vatrenog oružja, prenosi Rojters.

Policajci su zaustavili četiri putnička vozila na ulazu u Slovačka iz Mađarske u ranim jutarnjim časovima, piše u saopštenju administracija koja vodi carinsku službu.

- Tri automobila su se zaustavila odmah po nalogu policije, dok je četvrti nastavio da vozi i time ugrozio tri policajaca - prenosi Rojters.

U saopštenju granične službe se navodi da su "policajci pucali u vazduh kao znak upozorenja, a kada su videli da se automobil ni tada nije zaustavio, pucali su i u vozilo, pri čemu je povredjeno jedno lice".

Bolnički izvori su potvrdili da je povredjenja žena stara 26 godina, sirijskog porekla i da je u stabilnom stanju, posle operacije tokom koje joj je ozvadjen metak iz ledja.

U bolnici su dodali da su na lečenje primljena još dva migranta zbog dehidracije, prenosi Rojters.

Prolazak migranata kroz Slovačku je izrazito mali. Međutim, vlada strahuje od susedne Austrije, zbog koje bi više migranata koristilo prolaz kroz Slovačku iz pravca Mađarske.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Losmi

    9. maj 2016 | 16:42

    Bolje sad odmah oni u nju nego za neku godinu da se digne u vazduh u prepunom trznom centru!

  • Igor

    9. maj 2016 | 17:34

    Samo udri...tako treba svi da rade!!!

  • Loreal

    9. maj 2016 | 18:23

    Šta je tu sporno? Kakva bi reakcija "zgroženih" bila da je automobil sa ovim putnicima kojim slučajem bio automobil bomba, i eksplodirao ispred nekog objekta punog ljudi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA