≫ 

Vernici danas slave SVETICU, koja je stradala jer nije želela da PREVARI MUŽA!

Sveta Argira je odbila Turčina, koji je želeo da ona prevari svog muža sa njim, i zato je provela 15 godina po tamnicama

  • 3

Srpska pravoslavna crkva i vernici, danas obeležavaju dan svete mučenice Argire. Ova svetiteljka rođena je 1688. godine, a rodom je bila iz Bruse.

Argira je porasla u prelepu devojku, a roditelji su je prema tadašnjim običajima ubrzo udali za jednog hrišćanina. Oni su vodili miran život, ali njena lepota nije ostala nezapažena od pogleda drugih muškaraca.

Tako se njihov komšija, koji je bio Turčin, zagledao u predivnu Argiru. On je želeo da bude sa njom, i pokušavao je da je nagovori da prevari svoga muža.

Foto: saint.gr Foto: saint.gr

Naravno, ona to nije želela da uradi, što je izazvalo ogromnu sujetu i bes Turčina, koji je hteo da se osveti.

Tako ju je Turčin lažno prijavio sudu, kako je ona htela da pređe u islam, a onda odustala. Onda su ovu svetiteljku vukli po sudovima, od tamnice do tamnice, dok se utvrđivala njena krivica.

Sve to je trajalo punih 15 godina. Najzad je umrla u tamnici u Carigradu 1721. godine, a njene svete mošti su premeštene na današnji dan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    13. maj 2016 | 12:33

    Kakav primer cestitosti i vere. Sveta Argira moli Boga za nas gresne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA