Sve boje igre na Beogradskom Manifestu - salsa, samba, kapuera, klasičan balet, savremena igra, show dance, hip-hop, jazz, swing, tango, flamenko... i još mnogo igre!

Sve boje igre i zabave moći će da vide i dožive samo posetioci Beogradskog Manifesta, koji će biti održan na Kalemegdanu od 27. do 29. maja

  • 0

Zona posvećena plesu "Sve boje igre" će biti jedna od više od 10 zona ovog zaista svestranog festivala, gde će se pored mnogobrojnih plesnih škola iz zemlje i inostranstva, predstaviti i Festivali plesa koji se tokom godine održavaju u Srbiji.

Tokom tri dana festivala za posetioce će biti priređen pravi spektakl ritma, muzike, pokreta i plesnih egzibicija.

U petak 27. maja na plesnoj pozornici će plesni klubovi iz Obrenovca, Beograda, Niša i Vršca pokazati svoje umeće u hip-hopu, modernom baletu, show dance, latino i standardnim plesovima, a klub "Duga" iz Crne Gore će izvesti street show. A na kraju večeri od 20 časova Festival kubanske muzike i plesa Havana En Belgrado za sve ljubitelje energičnog latino zvuka priprema veliku salsa žurku koja će trajati do duboko u noć.

Subota i nedelja će biti rezervisani za velika imena sveta igre.

Sa ponosom najavljujemo učešće jedine visokoškolske ustanove za igru u Srbiji, Instituta za umetničku igru. Studenti će izvesti predstave klasičnog baleta i savremene igre, a svetski poznati predavač Tomek Pomersbach će u nedelju 29. maja od 13.30 časova održati javni čas savremene igre i pružiti priliku svim posetiocima da vide kako izgleda jedan čas profesionalnih igrača.

Beogradski Manifest će takođe ugostiti i renomiranog poljskog koreografa i pedagoga savremene igre Macieja Kuzminskog, koji će izvesti svoje delo REPETITION, sa kojim je osvojio brojne nagrade na međunarodnim festivalima.

Specijalno za posetioce festivala koreografija je adaptirana za Beogradsku Tvrđavu, tako što će se u sklopu izvođenja prolaziti stazama Kalemegdana i prikazivati posetiocima "u prolazu".

Foto: Promo Foto: Promo

Brojni baletski i plesni studiji - Dance Factory, Stage, Sinatra, Cadena, Perpetuum Dance Company, Dečji Kulturni Centar, Let`s Get Funky, La Sed Gitana, Hip Hop is around us, Elit Society, 2Hot4Stage Crew, Stylez&Flavaz - će posetiocima predstaviti čari swinga, tanga, show dance, jazza, flamenka, hip-hopa, savremene igre i mnogih drugih stilova plesa.

Festival Dani Brazila i klub Capoera Senzala iz Novog Sada će na Kalemegdan doneti duh Brazila. Posetiocima će predstaviti kapueru, brazilsku borilačku veštinu sa elementima plesa, a doneće i atmosferu najpoznatijeg karnevala na svetu.

Više od 1000 plesača će Kalemegdan obojiti svim bojama igre i posetiocima pružiti priliku da na jednom mestu vide najbolje plesače i osete radost igre, a pre svega odlično se zabave.

Programi u svim festivalskim zonama su besplatni, a plaća se samo ulaz na festival 350 dinara dnevno, a za decu do 10 godina ulaz je slobodan.

Takođe postoji mogućnost kupovine i trodnevne ulaznice za 999 dinara, koja će na festivalskom ulazu biti zamenjena narukvicom, a posetiocu će omogućiti dva ulaska na festival u toku dana, i to do 17h i od 18h, zavisno od programa koje posetilac želi da prati.

Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima DD Ticketsa i u Win Win radnjama. Posebno napominjemo da je ulaznica ujedno i konzumacija za neki od proizvoda partnera festivala.

U prilogu šaljemo i satnicu plesne zone, a sve zanimljivosti i detaljnije informacije mogu se pratiti i na facebook strani festivala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA