≫ 

Otvara se SVRATIŠTE ZA PROSTITUTKE u Novom Sadu (FOTO)

Ovim ilegalnim poslom na ulicama tog grada, bavi se oko 200 devojaka, prosečnog uzrasta od 27 godina, romske nacionalnosti, neudate su i bez završene osnovne škole

  • 16

Seksualne radnice u Novom Sadu, u narednih desetak dana dobiće svratište na korišćenje, gde će pored ginekološke i zdravstvene pomoći imati obezbeđen smeštaj, topli obrok i piće.

PROSTITUCIJA U STAROM BEOGRADU JE BILA LEGALNA: Jednoj "javnoj ženskoj" smo čak digli i spomenik (FOTO)

Kako prenosi sajt 021, ovim ilegalnim poslom na ulicama tog grada, bavi se oko 200 devojaka, prosečnog uzrasta od 27 godina, romske nacionalnosti, neudate su i bez završene osnovne škole.

ISPOVEST PROSTITUTKE: Najbolesnije je bilo kad je izvadio zubarski pribor i počeo da....

- I kada su s nekim u vezi ili braku, to nije dugotrajno. Veliki broj ovih devojaka su korisnice psihoaktivnih supstanci i gotovo sve trpe nasilje u toku pružanja seksualnih usluga, ali i u porodicama. Ove devojke su prilično neprosvećene i svaki napor i uložen rad je koristan, jer štiti i njihove partnere i porodice. Zato projekat ima mnogo veći uticaj nego što bi se na prvi utisak reklo - ispričao je za 021 predsednik Udruženja "Prevent" Nebojša Đurasković, koje sa ovom marginalnom grupom sarađuje od 2007. godine.

Foto: Flickr Foto: Flickr

Naziv projekta je "Podrška Evropske unije inkluzivnom društvu", a realizuje se u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za socijalnu zaštitu u vrednosti od 4,3 miliona dinara.

Udruženje "Prevent" ima 19 volontera, kojima će zadatak biti održavanje edukativnih radionica, ali i gajenje prijateljskog odnosa punog povrenja sa prostitutkama.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daka

    15. maj 2016 | 20:38

    Pa super,sta reci,vise se bavite "ovakvima"nego bolesnim ljudima koji su ceo zivot posteno radili i oboleli, neki su i beskucnici,a vise su zasluzili da se drustvo i drzava bavi njima,ali od njih svi okrecu glavu!Vise posvecujete paznju prostitutkama,narkomanima i zivotinjama nego postenom i radnom svetu,totalno smo prolupali!

  • xxx

    16. maj 2016 | 11:17

    Otvarajte vi narodne kuhinje bolje bi vam bilo!!!! Seksualne radnice... ?! O Boze.....

  • Sejo

    15. maj 2016 | 21:09

    E tako konacno nekima prva ljubav desanka moze da se zaboravi I pravac u akciju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA