BURNA PREVIRANJA U HRVATSKOJ: Jedan od osnivača HDZ-a napustio stranku!

Dozlogrdilo mu je, kaže, da stoji iza neverodostojnosti i neefikasnosti stranke kojoj je, kako ističe, svojim delovanjem u Rijeci dao više nego što je to zaslužila

  • 5

Dok sukobi u vladajućoj hrvatskoj koaliciji postaju sve otvoreniji, nezadovoljstvo buja i u najvećoj stranci - HDZ-u Tomislava Karamarka, pa nju nakon 26 godina odlučio da napusti jedan od njenih osnivača, rečki HDZ-ovac Hrvoje Burić.

HRVATI U ŽEŠĆEM PROBLEMU: Imaju još 5 dana da ispune ove uslove, inače će EU da ih rigorozno kazni

On je pismo o napuštanju stranke poslao juče šefu HDZ Rijeka Lucijanu Vukeliću.

Burić je, inače, slovio kao jedan od najaktivnijih HDZ-ovaca u Rijeci, a na poslednjim izborima u toj SDP-ovoj centrali uspeo je da uđe s Vojkom Obersnelom u drugi krug izbora za gradonačelnika, piše Jutarnji list.

U objašnjenju o napuštanju stranke nakon 26 godina, Burić je istakao da je to puno godina kroz koje je sazreo, i kao osoba i kao političar.

Dozlogrdilo mu je, kaže, da stoji iza neverodostojnosti i neefikasnosti stranke kojoj je, kako ističe, svojim delovanjem u Rijeci dao više nego što je to zaslužila.

Navodi i da odluku nije doneo preko noći, ali da kada je odlučio, nije, kako kaže, imao mnogo dilema.

Trenutna kriza u HDZ-u nije moj osnovni i prvi motiv, ali mi potvrđuje da sam odlučio ispravno. Tim više što u HDZ-u nikad nisam bio foteljaš niti sam od stranke očekivao ulaznicu za lagodan život. I moji politički istomišljenici, ali i moji politički suparnici znaju da sam jedan od najglasnijih i najaktivnijih članova opozicije u Gradskom veću Rijeke - naveo je.

On je kaže šokiran skandalom oko je izbio zbog ugovora koji Karmarkova supruga Ana ima sa glavnim lobistom Mola Josipom Petrovićem.

- Smatram da je zbog tog slučaja trebalo da se sastane Predsedništvo stranke i donese odluku sta i kako dalje s MOL-om. Je li to odluka jednog čoveka - predsednika stranke, ili je to stav Predsedništva? Oni su deinstitucionalizovani HDZ - rekao je jedan od osnivača HDZ-a.

Pogledajte sukob Burića sa Obersnelom iz 2011. godine:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca gr.ψ. ξφΞ

    16. maj 2016 | 23:53

    KOD TEBE VEC SKRIPI, Hahahahahahahaha... Prsti prsti bela staza jeb****o DEDA MRAZA( "x"), ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha..

  • X

    16. maj 2016 | 17:49

    SVE JE TO DOBRO DOK NE POCNU SKRIPATI.KAKO STVARI STOJE NECE BITI LOVE DA PODMAZU HAHAHAHA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA