NEZAPAMĆENO: IZVRŠITELJI POPISALI SUDSKU IMOVINU U NIŠU - Sudije "za kaznu" ostaju bez računara? (FOTO)

Osnovnom sudu će uskoro ponovo na vrata zakucati sudski izvršitelji zbog preostalog duga od preko milion dinara

  • 7

Izvršno odeljenje Osnovnog suda u Nišu ostaće bez dva računara koji će uskoro biti prodati na licitaciji radi namirenja duga od 214.500 dinara prema Draganu Saviću iz Kuršumlije.

IZVRŠITELJI OD 1. JULA DOBIJAJU VEĆA OVLAŠĆENJA: Evo šta to znači za sve nas!

Protiv Savića je vođen krivični postupak zbog saobraćajne nesreće koji je završen oslobađajućom presudom, pa je sud bio dužan da njemu i njegovom braniocu advokatu Stanimiru Đuriću plati sudske troškove.

Osnovni sud je još decembra prošle godine dosudio Saviću nadoknadu koja je trebalo da bude isplaćena u roku od 60 dana iz budžetskih sredstava Republike Srbije, a kako pare nisu stigle, dug će biti naplaćen uz asistenciju sudskih izvršitelja.

Međutim, kako je Savić samo prvi od ukupno deset poverilaca koji imaju izvršna rešenja tog istog suda o prinudnoj naplati svojih troškova, Osnovnom sudu će uskoro ponovo na vrata zakucati sudski izvršitelji zbog preostalog duga od preko milion dinara.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Stanimir Đurić kaže da će naplatiti dugovano makar morao da popiše i stolove i stolice predsednika Osnovnog suda Gorana Spasića.

Zakon predviđa da ova potraživanja mogu da se naplate iz budžetskih sredstava Visokog saveta sudstva Republike Srbije ili prodajom pokretnih ili nepokretnih stvari sudova.

- Ja sam najpre pokušao da dug naplatim preko sudskog računa, ali se niški Osnovni sud oglasio nenadležnim da postupi po izvršnoj odluci, već je predmet ustupio Prvom osnovnom sudu u Beogradu, s obzirom na to da je krajnji dužnik Republika Srbija. Pošto nisam uspeo ni posle pet meseci da na ovaj način dođem do svog i novca svojih klijenata, odlučio sam da dug naplatim popisom stvari, odnosno računara i to baš onih izvršnih sudija koji su se oglasili nenadležnim i poslali me u Beograd – objašnjava Đurić.

Predsednik Osnovnog suda Goran Spasić nije želeo da komentariše događaje u ovoj pravosudnoj ustanovi.

Kako nam je rečeno, portparolka Osnovog suda je na godišnjem odmoru, a predsednik suda ne može da govori o ovom slučaju.

(D.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA