ČEKA GA SKORO 4 GODINE ZATVORA: Marović mora da uplati i 50.000 evra u humanitarne svrhe

Ako Viši sud potvrdi sporazum priznanju krivice, Marović će se ponovo naći iz reštaka, a ukoliko ne uplati novčanu kaznu, zatvorska kazna će mu biti povećana

  • 13

Najpoznatiji crnogorski pritvorenik, visoki funkcioner vladajuće DPS Svetozar Marović, koji je tek napustio spuški zatvor, nakon što je sa tužilaštvom potpisao sporazum o priznanju krivice, dobiće zatvorsku kaznu od tri godine i 10 meseci zatvora i moraće da uplati 50.000 evra u humanitarne svrhe.

SVETOZAR MAROVIĆ PRIZNAO KRIVICU: Jutros izašao iz zatvora, nagodio se sa tužilaštvom

Podgoričke Dnevne novine pišu da, ako Viši sud potvrdi sporazum priznanju krivice, Marović će se ponovo naći iz reštaka, a ukoliko ne uplati novčanu kaznu, zatvorska kazna će mu biti povećana.

Istovremeno, izvršena je blokada na preko 15 miliona evra, na računima tri privatne firme koje se dovode u vezu sa višemilonskim malverzacijama, "Gugi komerc", "Properti investment" i "Kopirajt" .

Foto: E-Stock.us/Petar Jovanović Foto: E-Stock.us/Petar Jovanović

List piše da, ukoliko je suditi po Marovićevom priznanju krivice, donedavno najmoćniji Budvanin, kako je slovio u javnosti, ispostavilo se da je bolji filozof nego političar tvrdi da je u ovom korupcionaškom modelu delovanja i sam prevaren. Pozivajući se na nezvanične izvore, ovaj podgorički dnevnik piše da je Marović u svom iskazu, uprkos drugačijim očekivanjima kolega iz političkih krugova, priznao da je stvorio kriminalnu organizaciju, sa namerom da koruptivno deluje, a otkrio je i trag do više od 15 miliona evra, stečenih na nezakonit način.

List saznaje da je Marović navodno opisao i pojedinačne uloge i drugih članova označene grupacije, koja je prema njegovom priznanju brojala više od 30 osoba, javnih funkcionera, službenika, biznismena, familije, kumova i drugih...

Foto: Wikipedia/lgycg Foto: Wikipedia/lgycg

Navodno, milioni za koje ga tereti Tužilaštvo završili su na računima nekoliko privatnih firmi. Međutim, da bi mu tužioci poverovali, Marović je morao dati precizne podatke o nestalim milionima, na osnovu kojih su već blokirani računi "Gugi komerc", "Properti investment" i "Kopirajt". List piše i da se na tim računima trenutno nalazi više od 15 miliona evra.

Nakon jučerašnjeg izlaska iz Istražnog zatvora, Marović nije želeo da daje izjave novinarima, kojima se, međutim, obratio njegov advokat Zdravko Begović, ali nije komentarisao detalje potpisanog Sporazuma, zbog tajnosti postupka. Ipak, osvrnuo se na zdravstveno stanje svog branjenika, koje je, kako je rekao, ozbiljno narušeno.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CG

    18. maj 2016 | 17:15

    On izadje iz zatvora a sto sa onima sto su zbog njega i dps umrli od gladi,stresa,bolesti nemajuci za lijek?

  • Sever

    18. maj 2016 | 13:14

    Pokrao milione evra a samo 4 godine i 50000 da vrati!!??? Dajte meni 7 miliona evra, ja cu da dam odma MILION u humanitarne svrhe i da idem rado i 5 godina robije!

  • Miroslav M.

    18. maj 2016 | 20:11

    Kad li će na Mila doći jednom red ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA