Nikolićeve pristalice slave širom Srbije! (FOTO, VIDEO)

Pobeda lidera SNS slavi se širom Srbije, najveselije je bilo u centru Beograda, gde je saobraćaj bio blokiran, kao i severnom delu Mitrovice, gde se pucalo

  • 4

Posle saopštavanja prvih rezultata drugog kruga izbora za predsednika Srbije, pristalice lidera SNS Tomislava Nikolića proslavljaju njegovu pobedu na ulicama više gradova u Srbiji. Pristalice Srpske napredne stranke okupili su se večeras u centru Beograda. Pobeda Nikolića večeras se slavi i u njegovom rodnom gradu Kragujevcu, kao i na centralnom trgu u Novom Sadu.

Više stotina članova i simaptizera SNS okupilo se na Trgu slobode u Novom Sadu kod spomenika Svetozaru Miletiću. Uz zastave i druga stranačka obeležja klicalo se Nikoliću, SNS, Srbiji, a u jednom trenutku okupljeni su zapevali himnu "Bože pravde".  Slavlje je počelo nešto pre 23 sata kada je bilo izvesno da je Nikolić pobedio, trajalo je do pred ponoć, a onda su se okupljeni razišli.

Pristalice i simpatizeri SNS okupili su se ispred sedišta gradskog odbora te stranke u Kragujevcu. Sa slavljem su počeli odmah pošto je Nikolić proglasio pobedu, uz skandiranje "Tomo, Tomo".  Nikolićeve pristalice potom su u automobilskoj koloni, sa uključenim sirenama i sa zastavama Srbije i Srpske napredne stranke, krenuli u vožnju centralnim ulicama Kragujevca, dok ih je jedan broj pratio šetnjom.

Beogradski naprednjaci večeras su automobilima prošli centrom Beograda, noseći srpske i stranačke zastave. Oni sukratko zastali na Terazijama, pored Gradskog odbora Demokratske stranke, podigli uvis srpske zastave i skandirali da su ostvarili pobedu.

Saobraćaj u Kolarčevoj ulici u Beogradu je blokiran, a kolona automobila sa pristalicama SNS krenula je ka Terazijama. Pristalice naprednjaka izvikuju "Pobeda, pobeda" i "Tomo, Srbine".

Na ulicama Niša kolone automobila s pristalicama Nikolića večeras slave pobedu. Predstavnici SNS saopštili su da je Nikolić na području Niša, na osnovu 35 odsto obrađenog materijala, osvojio 58,78 odsto glasova, a predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić 42,02 odsto glasova.

Pristalice SNS počele su nešto posle 21 sat slavlje na ulicama Kosovske Mitrovice nakon prvih rezultata drugog kruga izbora za predsednika Srbije. U automobilskim kolonama uz zvuke sirena slavila se pobeda u severnom delu Mitrovice, a bilo je i pucnjave iz vatrenog oružja.

Kolone automobila koji su okićeni stranačkim i zastavama Srbije kruže i ulicama Zvečana.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA