Vreme čitanja: oko 1 min.

Solidan nastup srpskih strelaca na Svetskom kupu u Bakuu

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vukašinovićeva je zauzela respektabilno mesto u jakoj konkurenciji

  • 0
Streljački savez Srbije Foto: Streljački savez Srbije

Četvoro srpskih strelaca danas se nadmetalo u kvalifikacijama u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava na Svetskom kupu u Bakuu.

Najbolji plasman ostvario je Milutin Stefanović, koji je u konkurenciji muškaraca zauzeo 18. mesto. Pogodio je 587 krugova, tri manje od rezultata koji je vodio u finale. Učestvovalo je 65 takmičara.

Prosečan nivo rezultata u kvalifikacijama dama je bio viši. Sanja Vukašinović je zabeležila 589 krugova, što je bio dovoljno za 21. mesto. Vukašinovićevoj je finale bilo dva kruga daleko. Teodora Vukojević se plasirala na 33, a Andrea Arsović 54. mesto. U ženskoj konkurenciji startovalo je 76 takmičarki, a 60 njih je kroz jučerašnje eliminacije stiglo do današnjih kvalifikacija.

Do kraja Svetskog kupa u Bakuu, naše reprezentativce očekuje još po jedno nadmetanje u trostavu. Žene će na vatrenu liniju ponovo u petak u eliminacijama. U muškoj konkurenciji svi strelci startuju u kvalifikacijama. Zbog broja prijavljenih eliminacije nisu neophodne. Kvalifikacije i finala u obe discipline su u subotu.

Uz četvoro strelaca puškom, na Svetskom kupu u Bakuu Srbiju je predstavljala i Zorana Arunović, koja je osvojila osmo mesto vazdušnim pištoljem.

MK puška trostav, muškarci, kvalifikacije: 1. Linšu Du (Kina) 594, 2. Jukun Liu (Kina) 592, 3. Aleksi Lepa (Finska) 592... 18. Milutin Stefanović 587...

MK puška trostav, žene, kvalifikacije: 1. Julija Pjotrovska (Poljska) 595, 2. Enseo Li (Južna Koreja) 593, 3. Nina Kristen (Švajcarska) 593... 21. Sanja Vukašinović 589... 33. Teodora Vukojević 587... 54. Andrea Arsović 582...

(Telegraf.rs)

Video: Ljuti ste na naše strelce kada pogode 8,8? Pogledajte koliko je streljaštvo težak sport

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA