≫ 

INTERVJU SA POPOM ČETNIKOM DIGAO BALKAN NA NOGE: "Sad sam u penziji, ali još sam raspoložen da ubijam ljude"!

- Sve što sam dosad napravio, opet bih ponovio. Ali, ako me pitate imam li dušu, rekao bih da je više nemam - zavšava priču pop Žućo

  • 27

Vojislav Čarkić (79) poznat pod nadimkom pop Žućo, bio je zapovednik četničke divizije srpske vojske od 1992. do 1995. godine. On se borio u ratu u BiH gde je njegov bataljon bio smešten u Grbavici, blizu Sarajeva, a sada je "Al Jazeera" objavila intervju s njim.

"DA JE USTAŠA ROĐEN U SRBIJI, BIO BI ČETNIK": Ovaj FEJSBUK status je zapalio internet!

Žućo se nije samo borio, već je krstio i sahranjivao mrtve, tvrdi on.

- Morao sam da sahranjujem mrtve pod snajperskom vatrom. Ponekad sam imao 20 sahrana na dan. Dosta mi je iskustava s groblja - rekao je Vojislav.

Grbavica je bila odvojena od ostatka Sarajeva pre potpisivanja mirovnog sporazuma 1995. Za vreme konflikta bila je pod kontrolom Srba. Kao pravoslavni sveštenik u kasarnama, Čarkić je bio zadužen za blagoslov oružja koje se koristilo u borbama.

Printskrin: Youtube/televizijais Printskrin: Youtube/televizijais

Prema svedocima koji su želeli da ostanu anonimni, nakon što se rat završio, Čarkić je vršio obred pokopa majke Ratka Mladića u Republici Srpskoj, prenosi Al Jazeera. Svedok kaže da je i sam Mladić bio na sahrani uprkos tome što je u to vreme bio begunac. Upitan oko toga, Čarkić je odbio da odgovori na pitanje.

- U ratu i u uniformi, ja sam uvek bio vojnik Hrista, ratnik srpskih ljudi, autentični četnik - kaže pop Žućo.

Čarkić na optužbe da je pucao i ubijao odgovara ovako: “Naravno da smo pucali, ali zato što su oni (Bošnjaci) pucali na nas. to je bio rat. Sada sam u penziji, ali i dalje sam u dobrom raspoloženju za ubijanje ljudi", rekao je Vojislav.

Printskrin: Youtube/Patriotske Pjesme Printskrin: Youtube/Patriotske Pjesme

- Pili smo ceo dan i noć kako bi izdržali to strašno vreme. Bilo je i vojnika na heroinu. U početku nisam mogao da verujem da se na prvoj liniji odvija zamena droga između naših boraca i njihovih. Posebno u Sarajevu, konzumacija je bila jako visoka. Droge su pakao za vreme mira, ali zamislite ih za vreme rata - objašnjava pop Žućo.

- Pre rata, bio sam prijatelj s imamom. Danas smo još ponekad u kontaktu, ali nismo prijatelji - kaže Vojislav i dodaje: "Ne žalim ni za čim u životu. Sve je učinjeno od Boga", dižući tri prsta u vazduh, kao tradicionalni četnički pozdrav.

- Sve što sam dosad napravio, opet bih ponovio. Ali, ako me pitate imam li dušu, rekao bih da je više nemam - zavšava priču pop Žućo.

(Telegraf.rs / Izvor: Al Jazeera)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    22. maj 2016 | 15:45

    Ne preuvelicavajte,pop Vojo je legenda ne bi on rekao tako neku glupost.I sto pisete ove gluposti samo zavadjate narod.

  • Srbin

    22. maj 2016 | 14:41

    Српски поздрав, а ни четнички кроз историју није био подигнута три прста, поготово раздвојена. Имате море слика на нету ко их је дизао и тако полагао заклетву пре скоро 80. година. А онај који га је пропагирао крајем 80-их је сад врло познат по својим НАТО и ЕУ ставовима, као и да је КиМ суверена држава. Ко се на Вука угледа, од српства и части ни помена нема. Тако смо и прошли, захваљујући његом лажном патриотизму и дошли на стуб срама. Од првог дана је био на задатку, а и данас је на њему остао. Ко разуме, схватиће.

  • Karalampije

    22. maj 2016 | 15:26

    Tandara mandara , losa rakija cuda radi .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA