PREINAČENA PRESUDA BAHATOM VOZAČU: Umesto "nanogice", deset meseci zatvora! (UZNEMIRUJUĆ VIDEO)

Na ovaj način Viši sud je postupajući po žalbi Osnovnog javnog tužilaštva, preinačio prvostepenu presudu kojom je Sabolić osuđen takođe na desetomesečnu zatvorsku kaznu ali koju je trebao da izdržava u svojoj kući uz primenu mere elektronskog nadzora

  • 26

Švajcarski državljanin Aleksandar Sabolić (22) osuđen je pravosnažno na deset meseci zatvora jer je 7. juna 2.014. godine u ulici Dimitrija Tucovića u Nišu na obeleženom pešačkom prelazu "audijem kvatro" udario sedamnaestogodinju Miljanu Živković iz sela Pukovac i naneo joj teške telesne povrede od kojih se i dalje leči.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) LETELA 30 METARA POSLE UDARA KOLA: Jauk MILJANE Ž. o čijoj je nesreći brujala cela Srbija!

Na ovaj način Viši sud je postupajući po žalbi Osnovnog javnog tužilaštva, preinačio prvostepenu presudu kojom je Sabolić osuđen takođe na desetomesečnu zatvorsku kaznu ali koju je trebao da izdržava u svojoj kući uz primenu mere elektronskog nadzora.

Izlomio devojci lobanju, karlicu, ruku i nogu, a traži kućni zatvor?!

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, Sabolić je vozio najmanje petnaest kilometara na čas brže nego što je dozvoljeno na toj deonici i vozilom „audi kupe kvatro“ udario devojku koja se vraćala kući sa školske eskurzije. Nakon što je pala na haubu, Miljana je odbačena na kolovoz, dvadesetak metara dalje od mesta udesa a stravičan snimak njenog stradanja, zabeležen nadzornom kamerom, užasnuo je javnost.

Devojka se sedam meseci lečila zbog preloma lobanje, nagnječenja mozga, preloma desne nadlaktice, obeju kosti desne potkolenice, višestrukog preloma karličnih kostiju, preloma preponske kosti... a i dalje svakodnevno odlazi na rehabilitaciju.

Miljana Živković ističe da je bila razočarana odlukom prvostepenog suda da Sabolić ne ode u zatvor.

- Zahvalna sam tužilaštvu i Višem sudu što su odlučili da ga pošalju u zatvor. Ono što sam ja pretrpela i što mi je oduzeto ne može se nadoknaditi. Međutim, smatram da je ova odluka važna kako bi se poslala poruka bahatim vozačima da će biti kažnjeni kako neko drugi ne bi doživeo ono što se meni desilo – kazala je Miljana.

Pogledajte uznemirujuć video:

(D.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Реално

    23. maj 2016 | 21:47

    По мени је 10 месеци затвора мало. У случају да се девојка не опорави у потпуности треба досудити да јој на месечном новоу исплаћује накнаду, ( налик принципу алиментације) овој девојци су се лекари борили за живот, што значи да ју је он убио а они је вратили у живот. И ја сам возач ал исто тако сматрам да ће и моје дете сутра бити осуђено на милост или немилост неком бахатом возачу.

  • sibin

    23. maj 2016 | 21:42

    ti seljaci kad dodju iz inostranstva kao da su pusteni sa lanca

  • N.N.

    23. maj 2016 | 22:42

    Sve više sramnih presuda za teška krivična dela, zločine...uništene mladosti, živote. Stimulativan zakon za sve bahate, pijane vozače, za sve kriminalce, zločince... Sramota!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA