≫ 

POLICIJA VODENIM TOPOVIMA PROTIV DEMONSTRANATA: Haos na protestu u Briselu! (FOTO) (VIDEO)

Najmanje jedan policajac i nekoliko demonstranata povređeno je u centru Brisela kada je belgijska policija upotrebila vodene topove

  • 1

Belgijska policija se sukobila sa ljudima koji su se okupili na ulicama Brisela povodom protesta protiv socijalne i ekonomske politike vlade. Policajci su koristili vodene topove kako bi rasterali demonstrante, a u sukobima je povređen najmanje jedan policajac i nekoliko demonstranata.

ČUVARI ZATVORA LOME SVE U MINISTARSTVU PRAVDE: Neredi u Briselu, policija ispalila suzavac!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Na kraju mirnog skupa, kojem je prisustvovalo oko 50.000 ljudi, nekoliko desetina demonstranata počelo je da baca kamenje na policiju, što je dovelo do sukoba i među učesnicima protesta.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Demonstracije su organizovane protiv socijalne i ekonomske politike vlade desnog centra, za koju sindikati tvrde da "podriva temelje belgijske države blagostanja".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

ZAŠTO JE BRISEL NAJGORI GRAD ZA ŽIVOT U EVROPI?! Terorizam, mržnja, štrajkovi, smrad, ulice opasnije od Prištine (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kako prenosi AP, to je bilo ponavljanje prethodnih protesta protiv politike štednje, kada je nasilje nekoliko desetina demonstranata bacilo u zasenak protestni marš desetina hiljada učesnika.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pod sloganom "Čaša se prelila", protestu u Briselu su se pridružili vodeći sindikati, ujedinjeni u svom protivljenju merama kojim bi se povećala fleksibilnost radnika na poslu, produžio radni staž do penzije i smanjile plate za rad pod težim uslovima.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Sindikati kažu da je politika slobodnog tržišta liberalnog premijera Šarla Mišela protekle dve godine koštala prosečnu belgijsku porodicu 100 evra mesečno a da je obećano povećanje broja radnih mesta postalo nedostižno. Sindikati traže da se vlada, umesto toga, pozabavi onima koji izbegavaju plaćanje poreza.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: rt.com/ Beta/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pipi

    24. maj 2016 | 15:50

    Radili su za sebe, sada, malo i za migrante, EU birokratiju, NATO, raketni štit...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA