SRPSKA CRKVA NA MENHETNU SE DIŽE IZ PEPELA: Nastavlja se prikupljanje donacija za obnovu posle požara

Srpska pravoslavna crkva Sveti Sava uništena je u požaru na dan pravoslavnog Vaskrsa, a zajednica pokušava da je obnovi na istom mestu

  • 26

Istraga o uzroku požara u Srpskoj pravoslavnoj crkvi Svetog Save na Menhetnu je u toku i procenjuje se da će potrajati, u zavisnosti od nalaza i vremena.

 

DA TE DUŠA ZABOLI: Srpska svetinja u srcu Njujorka sada je samo pepeo (FOTO)

 

Takođe, u toku su i pregovori o planovima za buduću rekonstrukciju "Parish Hall", koji je u međuvremenu zatvoren za posetioce. Neki od lukova su se urušili sa unjutrašnje strane crkve.

 

 

Donacije za obnovu crkve mogu se uplatiti preko Paypala na zvaničnom sajtu www.StSavaNYC.org ili preko kampanje Gofundme www.gofundme.com/churchfirenyc.

 

Da podsetimo, srpska pravoslavna crkva Svetog Save u Njujorku, jedno od arhitektonskih blaga navedenih u Nacionalnom registru istorijskih lokacija, i znamenitost grada Njujorka, tragično je uništena u požaru u nedelju 1. maja 2016. godine, na Vaskrs, najsvetiji praznik pravoslavnih hrišćana.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZM

    24. maj 2016 | 17:14

    Svi koji su bili na saboru pravoslavne crkve u Beogradu da prodaju automobile i ta sredstva doniraju za obnovu crkve u Njujorku

  • BGD

    24. maj 2016 | 17:16

    Ja stvarno ne bih vise uopste ulagao niti pomagao, a stvarno se nadam ni vi. Pomognite bolesnom detetu ako mozete, siromasnoj porodici, a crkve ne obnavljajte niposto. Kad popovi rasprodaju luksuzna auta i vile, i kad i oni sa nasim novcem budu pomagali one kojima je najpotrebnije onda ok. Za popove vise nista ne uplacujte. Neka oni grade, imaju pare.

  • Mare

    24. maj 2016 | 17:37

    Valjda ce da ostane neka para od donacija i za novi model audija,steta da se vladike voze u stari model ako je izasla nova verzija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA