≫ 

REKAO KOLJAČU "SAMO TI SINE RADI SVOJ POSAO": Vernici slave SVECA koga su krvnički ubile USTAŠE!

Sveti Vukašin je ubijen u logoru u Jasenovcu 1942. godine

  • 20

Vernici proslavljaju svetog novomučenika Vukašina Jasenovačkog, koji je ubijen 1942. godine, za vreme Drugog svetskog rata u Jasenovcu. Rođen je krajem 19.veka, živeo je i radio u Sarajevu. 

Kada je počeo rat, sklonio se u rodno selo u blizini Sarajeva, a ustaše su pobile sve u njegovoj i u obližnjim kućama. Iz rodne Hercegovine je odveden u zloglasni logor u Jasenovcu, sa drugim pravoslavnim Srbima.

Pošto se dugo krio po šumi bio je sav zarastao u bradu, i koljač kada je video mir i spokojstvo na njegovom licu, želeo je to što pre da mu uništi.

Foto: crkvenikalendar.com Foto: crkvenikalendar.com

Tako ga je doveo pred iskopanu jamu u koju su bacali nevine žrtve, da ih posmatra i sekao mu delove tela jedno po jedno. Na kraju mu je rekao da kaže "Živeo Pavelić", ili će mu izvaditi srce iz grudi.

Sveti Vukašin mu je odgovorio: "Samo ti dete radi svoj posao." Tada mu je razjareni mučitelj prerezao vrat i gurnuo ga nogama u jamu. Nakon toga je i ubicu stigla kazna i on je ubrzo poludeo, a sve ovo je ispričao doktoru Nedu Zecu, koji je ova svedočenja zapisao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S. S.

    29. maj 2016 | 09:18

    Svaki ustaša je lud i maloumn jer je satanista bolesnik šizofren inače ne bi radio takvo bolesno nedelo da je normalan!

  • Www

    29. maj 2016 | 12:06

    I posle kažu nisu pravili drzavu ubijajući zene i decu,neduzne civile?! Bas kao i 95 kada su napravili etnicko čišćenje,i kada su napadali civile na traktorima ,pa lako je tako biti oslobodilac a kada smo bili 50 km od Zagreba onda prpa a miševi!?

  • Бајкер

    29. maj 2016 | 08:25

    Лака вам црна земља мученици.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA