EVROPA POKLANJA SVIMA PO 500 EVRA i ne morate da ih vratite!

Ono što je poenta ovog darežljivog postupka Evrope jeste da podstaknu potrošnju među građanima. U evrozoni problem nastaje kada građani troše premalo novca, a upravo do toga je sada došlo

  • 25

Evropski ekonomisti došli su na ideju, u pokušaju da spasu evrozonu, da svakom građaninu poklone 500 evra koje mogu da potroše na šta god žele, bez obaveze da novac vrate ili plate kamatu na njega.

PODSTICAJ EVROZONI: Evropska centralna banka smanjila kamatnu stopu!

Ono što je poenta ovog darežljivog postupka Evrope jeste da podstaknu potrošnju među građanima. U evrozoni problem nastaje kada građani troše premalo novca, a upravo do toga je sada došlo.

Inače, ovo nije prvi put da se ovakva ideja spominje unutar Europske unije. Neke zemlje su je za vreme krize već sprovodile kako bi potakle potrošnju. Nemačka i Francuska su, na primer, svakom građaninu dale po 500 eura kako bi podstakle potrošnju domaćih proizvoda.

Logika kojom se vode ekonomisti je sledeća - građani koji prime ovaj novac pohrliće u trgovine i potrošiti ih. Kao odgovor na to, kompanije će morati povećati proizvodnju i zaposliti više radnika, što će dovesti do ekonomskog rasta, ali i rasta cena.

U jeku sve teže situacije u evrozoni, sve više ekonomista zagovara ovu ideju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kamy

    26. maj 2016 | 12:17

    Ove informacije su izgleda procurele samo u Srbiji, ovde(EU) niko nista ne pominje,ne lazite taj narod vise!

  • bole

    26. maj 2016 | 11:51

    A kod nas pohlepni privatnici hoce da uzmu milione a radnicima nece da daju normalnu i realnu platu a onda se cude kako nema prometa i kako pada prodaja.

  • brankovictanja

    26. maj 2016 | 15:57

    neznam dali je ovo istina ili samo opet neka lazna nada ali meni kao samohranoj majci sa troje maloletna deteta bilo i dovoljno 500 evra a za 5 hiljada i da nepricam jer ja zivim sa tri deteta samo sa 100 evra mesecno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA