LIDERI G7 IMAJU CRNE PROGNOZE: Ako Britanci izađu iz EU, smanjiće se investicije i radna mesta

Predstavnici sedam industrijskih svetskih sila su, u završnoj deklaraciji na 32 strane, ukazali da bi izlazak Britanije iz 28-članog bloka negativno uticao na tendencije povećane globalne trgovine, investiranja i zapošljavanja, prenosi danas Bi-Bi-Si

  • 3

Glasanje za izlazak Britanije iz Evropske unije ozbiljno bi ugrozilo globalni rast, zaključili su lideri G7 na sastanku u Japanu, uz upozorenje da je migrantska kriza u Evropi globalni izazov koji iziskuje globalni odgovor u vidu veće pomoći međunarodnih finansijskih institucija i donatorskih zemalja.

KAKO SU BRITANCI PRE 50 GODINA MOLILI DA IH PRIME U EU: I zašto Šarl de Gol nije hteo ni da čuje (FOTO)

Predstavnici sedam industrijskih svetskih sila su, u završnoj deklaraciji na 32 strane, ukazali da bi izlazak Britanije iz 28-članog bloka negativno uticao na tendencije povećanje globalne trgovine, investiranja i zapošljavanja, prenosi danas Bi-Bi-Si.

U fokusu dvodnevnog sastanka u Ise-Šimi bili su svetski ekonomski izazovi, pred referendum o daljem članstvu Britanije u EU 23. juna, ali su učesnici istakli i niz širih političkih pitanja, uključujući terorizam, geopolitičke sukobe i priliv migranata kao šok "neekonomskog porekla", navodi Rojters.

5 POSLEDICA BRITANSKOG IZLASKA IZ EU: Evropi, i Balkanu u njoj to može doneti samo nesreću (FOTO)

Oni su u zajedničkom saopštenju izrazili i zabrinutost zbog situacije na Istočnom i Južnom kineskom moru, gde su sporovi u vezi sa polaganjem teritorijalnih prava doveli do pojačanih regionalnih tenzija proteklih godina.

Velika Britanija će se raspasti ako izađe iz Evropske unije! Ovo tvrdi bivši britanski premijer (VIDEO)

Iako se u dokumentu ne pominje Kina niti njeno širenje u teritorijalno spornim vodama, poziva se na poštovanje slobode plovidbe i mirno rešavanje konflikata, pravnim putem.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    27. maj 2016 | 08:57

    Po meni je ovo G2 grupa,Merkel,Obama......

  • Mandrk

    27. maj 2016 | 11:02

    U slobodnom prevodu: RAT

  • Помаже Бог СРБИНЕ

    29. maj 2016 | 17:16

    Чим су ту Пораженко и Изетзбеговић ... Еве вам их па се ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA