≫ 

ČUDO: Stanimirka prohodala u 101. GODINI, pa rekla: "Žurim, moram da okopam vrt"!

U devedesetoj godini Stanimirki sa Zlatibora je ugrađen veštački kuk, a ona se evo već deset godina uspešno bori sa tim, a njena jedina bolest je starost

  • 5

Stanimirka Žilović iz Golova kod Zlatibora ima 101 godinu, u utorak je operisala koleno, a već posle dva dana je stala na noge i počela da hoda uz pomoć pomagala.

Iza naizgled obične slike Marije (92) i Milorada (86) krije se NAJLEPŠA LJUBAVNA PRIČA u Srbiji! (VIDEO)

U devedestoj godini ugrađen joj je veštački kuk, a ona se evo već deset godina uspešno bori sa tim, a njena jedina bolest je starost.

- Žurim kući, moram da okopam vrt i zalivam ruže - žalila nam se Stanimirka pošto je treći put prohodala.

Tako brz oporavak starice od 101 godine nisu očekivali ni doktori, prenosi Blic.

FOTOGRAFIJA OVOG DEDICE RASPLAKALA JE CELU SRBIJU: U hodniku bolnice s BUKETOM RUŽA, čeka da vidi nekog posebnog! (FOTO)

- U nedelju je pala u svojoj kući i polomila koleno. Već u utorak je operisana, ugrađena joj je metalna pločica. S obzirom na njene godine, imali smo dilemu da li da je ostavimo u gipsu ili podvrgnemo operaciji. Odlučili smo se za ovo drugo, jer da je ostala u gipsu, morala bi da leži dva meseca i postojao bi veliki rizik od komplikacija koje najčešće izazivaju smrt kod starijih osoba - priča nam dr Aleksandar Moljević koji je operisao Stanimirku.

I sam se čudom čudio kad je listao istoriju bolesti svoje pacijentkinje. Jedina njena "bolest" je, kaže, starost.

Foto-ilustracija: Telegraf Foto-ilustracija: Telegraf

- Ne sećam se kad sam poslednji put popila neki prašak ili tabletu. Ko je pio lekove taj je umro. Ja sam to odavno bacila, mani te đavole od mene - hvali se Stanimirka.

Za desetak dana, prognoziraju lekari, Stanimirka će kući, a za par meseci ponovo će moći samostalno da hoda.

- Počela je da ustaje bez oslonca, doduše uz pomoć terapeuta, a to je fantastično s obzirom na njene godine - objašnjava dr Miroslav Selaković, fizijatar koji nadzire njen oporavak.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Doktor Moljević kaže da Stanimirka Žilović nije najstarija pacijentkinja koju je digao na noge posle preloma kolena. Na početku karijere operisao je Anu Pečenicu iz Višegrada, koja je tada imala 102 godine. Umrla je tri leta kasnije.

Starica od pre deset godina na istoj nozi koju je onomad polomila nosi endoprotezu.

- Sličan veštački kuk nosi i britanska kraljica Elizabeta. Kao i Stanimirki Žilović, i engleskoj plemkinji proteza je ugrađena u devedesetoj godini - priča osoblje ortopedije užičke bolnice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jevdokija

    29. maj 2016 | 15:38

    ÔDragan 29.05.2016 - 11:38 Pustite je neka kopa vrt,neka slomi i drugi. Zloco jedna pakosna - ti ces se ceo polomiti!!!! Neka je baka ziva i zdrava, nju je i do sada rad odrzavao pa ce i dalje biti tako. Zelim brz oporavak! Poznajem dosta zena koje rade sve poslove na selu iako su imale OP kolena ili kuka.

  • Plavuša

    29. maj 2016 | 21:49

    Baba je legenda!

  • !Fox

    30. maj 2016 | 06:09

    Komentari pokazuju pravo stanje ljudi(bolesnika)sto me cini jako tuznom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA