IZGRADNJA TRI NASELJA ZA UGROŽENE ROMSKE PORODICE: Potpisan Memorandum o izgradnji (FOTO)

Potpisan Memorandum za izgradnju 3 romska naselja, vredan 17,5 miliona evra

  • 1

Federacija Roma Srbije i pronalazačko-edukativni centar "Hidrosolar" potpisali su danas Memorandum o izgradnji kuća za ugrožene romske porodice.

- U planu je izgradnja tri naselja, kao pilot projekti, u Vojvodini, okolini Beograda i južnoj Srbiji - rekao je Tanjugu direktor centra Ljubiša Ćirić.

- Oni treba da potvrde EU i drugim donatorima da je program validan. Za ta tri naselja potrebno je oko 17,5 miliona evra - rekao je Ćirić i dodao da očekuje pomoć od Vlade Srbije u pronalaženju lokacija i donatora.

Neformalna naselja u Beogradu dobila pijaću vodu!

Predsednik Federacije Roma Srbije Jovan Damjanović kaže da su potrebe Roma za izgradnjom stanova velike i da samo u Beogradu od 110.000 pripadnika te nacionalne manjine, koliko ih je nezvanično, oko 50.000 njih živi u lošim uslovima i nehigijenskim naseljima.

foto: Milena Đorđević foto: Milena Đorđević

- Ne možemo se mi adaptirati u društvo ako nemamo adekvatno stanovanje. Vrlo je važno da nas država prihvati kao partnere i da radimo na izgradnji stanova za romsku zajednicu koristeći inovativne tehnologije -  kazao je Damjanović Tanjugu.

KOME SMETAJU ROMI? Ponovo gorele romske barake u Beogradu!

Prema njegovim rečima, posle potpisivanja Memoranduma, partneri će o tome najpre obavestiti Ministarstvo građevinarstva i kako kaže, pružiti im ruku da izgradnja romskih naselja ide brže i to po savremenim metodama.

DRAMA U ROMSKOM NASELJU: Majka 14 dece se plaši da ih narkomani ne zapale! (VIDEO)

- Srbija radi u svim oblastima da romsku zajednicu ojača, međutim, i romska zajednica treba da se pojavi sa svojim programima. Mi pružamo ruku Vladi Srbije da se priključi romskoj zajednici na izgradnji stanova - kazao je Damjanović.

Kako je dodao, u 21. veku ljudi i dalje žive u kontejnerima i nehigijenskim naseljima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nedeljko

    1. jun 2016 | 08:16

    Srbija je dobila novcanu pomoc od evropske unije za izgradnju romska naselja ali te pare otisle u neciji dzep odavno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA