U OVOJ ZEMLJI JE SKROZ ZABRANJENO PUŠENJE: Ne sme nigde da se zapali cigara!

Uprkos tome što je Turkmenistan zemlja u kojoj su svi mediji u vlasništvu države, ova informacija je uspela da im "pobegne" i to zahvaljujući društvenim mrežama, gde su mladi izrazili nezadovoljstvo zbog novog zakona

  • 7

Gurbanguli Berdimukamedov, predsednik Turkmenistana, zabranio je pušenje u celoj zemlji! On je naredio da se sve prodavnice kazne sa 1.500 evra ukoliko budu prodavale cigarete kupcima.

OVO JE PRVI PUŠAČ U EVROPI: Crkva ga zbog toga baci u tamnicu na 7 godina, on izađe a SVI PUŠE (FOTO)

Ovaj potez se odrazio na crno tržište, gde je cena kutije cigareta trenutno košta oko 10 evra.

Uprkos tome što je Turkmenistan zemlja u kojoj su svi mediji u vlasništvu države, ova informacija je uspela da im "pobegne" i to zahvaljujući društvenim mrežama, gde su mladi izrazili nezadovoljstvo zbog novog zakona.

Koliko je pušenje ozbiljno shvaćeno u Turkmenistanu, govori i činjenica da se Ataduru Odmanovu, ministru zdravlja, skinuo rang pukovnika, jer nije uspeo da smanji broj pušača u državi.

Ostaje da se vidi kako će novi zakon uticati na zdravlje stanovnika ove države, kojima je životni vek 65 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    31. maj 2016 | 15:34

    Pozdravljam ovaj zakon, ali ne verujem da ce zaustaviti pusenje. Crno trziste ce procvetati. Najbolji zakon je zabrana pusenja na javnim mestima kao sto ga imamo mi i treba ga rigorozno sprovoditi, kao sto se kod nas ne sprovodi.

  • Alien resurrection

    31. maj 2016 | 18:42

    Treba ukinuti prodaju cigareta pa nebi bilo ni pušača .

  • Kiki

    31. maj 2016 | 15:48

    Istina je spora ali dostupna i kako god da se diktator ponasa kad tad pada uvek i samo uvek ostaje narod kome didje iz dupe u glavu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA