Na ovom mestu u Srbiji VAZDUH JE NAJČISTIJI NA PLANETI!

Teško je poverovati, ali u Banatu postoji mesto koje ima bolji i čistiji vazduh nego Alpi

  • 3

Banat je, navodno, mesto koje je izvor najzdravijeg vazduha. Poiana Marului (Proplanak jabuka) udaljena je 150 km od Temišvara, nalazi se na nadmorskoj visini od 700, a prema istraživanjima ima vazduh koji je čistiji od onoga kod Nijagarinih vodopada.

Kvalitet vazduha je osiguran ozonom, negativnom jonizacijom, prirodnim aerosolima i odlične osobine čistote vazduha. Ovde, jonizacija čini čuda za zdravlje i sprečava određene bolesti, prenosi portal Banat info.

OVAKO BANAĆANI OBELEŽAVAJU DOLAZAK VELIKOG HRIŠĆANSKOG PRAZNIKA: Vatre na sokacima za Lazarevu subotu (FOTO)

Pojas od Malog Središta do Crvenog krsta na Vršackim planinama je isto u toj grupi. To je opšte poznato još od tridesetih godina prošlog veka. Kraljica Mariora (Marija od Rumunije, švapska princeza) je sazidala kao legat zgradu Crvenog krsta, u obliku krsta radi lecenja i oporavka plućnih bolesnika, koja je bila povezana sa plućnom bolnicom u Beloj Crkvi, objašnjava za portal MOJKraj Saša Stojšin, dobar poznavalac istorije ovog grada.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Negativni joni, poznati i kao vitamini vazduha, podstiču i usklađuju većinu vitalnih procesa, ali i psihu i emotivnu sferu. U prisustvu jona, imuni sistem je veoma aktivan, pojačava se krvotok, a regenerativni procesi se stimulišu.

Vrščani su svetski prvaci u paraglajdingu!

Pre oko 10 godina, francuski stručnjaci otkrili su da je u ovom mestu negativna jonizacija vazduha veća nego u poznatom odmaralištu Davos iz Švajcarske. Ovaj podatak je naučno dokazan, a najbitnije što ovu činjenicu potvrđuju srce, pluća i mozak svakog turiste.

(Telegraf.rs/vrsac.mojkraj.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA