DEČAK KOJI JE PAO U TAŠMAJDANSKOM PARKU budi se iz kome posle tri godine

Više od tri godine Vuk Erceg bori se sa dubokim snom, komom u kojoj se našao posle pada u Tašmajdanskom parku 17. aprila 2013. godine

  • 22

Majka jedanaestogodišnjeg dečaka Vuka Ercega koji je pre tri godine pao u Tašmajdanskom parku kaže da mu se stanje popravlja. Njega je pre tri dana posetio i patrijarh Irinej.

NASLOVNE STRANE SUTRAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za 2. jun 2016.

- Vuk je mnogo bolje. Pomera ruke i noge, reaguje na glasove svojih najbližih, normalno raste i razvija se. Svakoga dana čekamo da konačno otvori oči i razveseli nas svojim osmehom. Na korak je do buđenja. Vuk će pobediti, znam to - kaže njegova majka Irena Petrović za "Novosti".

Više od tri godine njen jedinac bori se sa dubokim snom, komom u kojoj se našao posle pada u Tašmajdanskom parku 17. aprila 2013. godine.

Dečaka je samoinicijativno posetio patrijarh, ganut tragičnom pričom, koja je mališana zadesila sa samo deset godina.

DA LI JE OVO NAJBRKATIJI SRBIN? Nišlija Zoran spreman da protivniku izađe na crtu! (FOTO)

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

- Blagoslovena sam što je patrijarh prepoznao našu borbu i dao nam podršku molitvom. Verujem da će ona učiniti čudo koje čekamo već tri godine - kaže ona.

Poslednjih mesec dana Irena prikuplja informacije o klinikama u Nemačkoj u kojima bi Vuk mogao da bude zbrinut, a od resornog ministarstva dobija obećanja da će to biti realizovano. Kada - nije precizirano.

OVO JE RADNIK KOME JE RUKA AMPUTIRANA DO NADLAKTICE: Ne sećam se šta se tačno desilo!

Ipak, kako "Novosti" saznaju, u ponedeljak će Vuka posetiti dr Darko Hudi, poznati neurohirurg iz Hrvatske. On će doći po zahtevu Ministarstva zdravlja.

- Vukov otac i ja smo bili kod njega u dva navrata. Zbog ozbiljnosti slučaja morao je da dođe po pozivu Ministarstva. Kada budemo čuli njegovo mišljenje, videćemo koji su nam naredni koraci ka Vukovom konačnom oporavku - kaže Irena.

IRAČANIN TAIR ZBOG MARIJE PREŠAO U PRAVOSLAVLJE: Sada se zove Vladimir zbog jednog posebnog čoveka (FOTO) (VIDEO)

Vuk Erceg je pao niz liticu visine oko 15 metara, iznad ulaza u lagum u Tašmajdanskom parku. Bežeći od pčele, napravio je korak više unazad i kroz oštećenu zaštitnu ogradu završio u ponoru. Ugnječenje velikog i malog mozga nije odmah uočeno, jer magnetne rezonance u tom trenutku nisu radile. Sedam dana dečak je bio u veštački izazvanoj komi, ali je zbog naglog pogoršanja zdravstvenog stanja Vuk pao u duboki san.

Porodica dečaka podnela je krivičnu prijavu protiv grada, pošto je zaštitna ograda, kroz koju je Vuk pao, bila u njegovoj nadležnosti.

(UŽIVO) GUSTI OBLACI IZNAD CELE SRBIJE: Sivilo u celoj zemlji, pratite OVDE razvoj situacije!

- Pripremno ročište zakazano je za 6. jun, pošto su prethodna dva bila odložena zbog kašnjenja dopisa gradu. Tada bi trebalo da saznamo šta je Tužilaštvo otkrilo. Grad skida odgovornost sa sebe, pošto je mesto nesreće u tom trenutku bilo gradilište, pa gradske službe nisu mogle da održavaju prostor - kaže Aleksandar Đurić, jedan od advokata dečakove porodice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soko

    1. jun 2016 | 23:29

    Pomozi mu boze probudi ga.

  • Dino

    1. jun 2016 | 23:43

    A patrijarhu osim moralne nije naumpalo da ponudi i materijalnu podršku,pa samo rezervni tocak sa svog audia da proda mogao bi nesretnom Vuku platiti liječenje u USA...

  • Nana

    1. jun 2016 | 23:24

    Vuče, izdrži, oporavi se, mali uporni dečače, koji imaš svu negu svoje porodice i lekara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA