≫ 

"EVROPA SAMO BROJI LEŠEVE": Najmanje 100 tela migranata izvučeno iz mora

Libijski pukovnik Ajub Gašim je takođe okrivio Evropu da, u zaustavljanju ilegalne migracije iz Libije, "ne radi ništa, osim što prebrojava leševe"

  • 2

Portparol libijske mornarice potvrdio je da je više od 100 tela migranata izvučeno iz mora nakon prevrtanja čamca u blizini libijske obale.

U OVOM SELU SU IZBEGLICE ZABRANJENE: Bogataši plaćaju 260.000 evra samo da ne vide nijednog migranta! (FOTO)

Pukovnik Ajub Gašim je takođe okrivio Evropu da, u zaustavljanju ilegalne migracije iz Libije, "ne radi ništa, osim što prebrojava leševe".

On je za AP potvrdio da je najmanje 104 tela izvučeno iz vode u blizini zapadnog libijskog grada Zvara, ali da se očekuje da broj žrtava bude veći, s obzirom da brodovi kojima prevoze migrante najčešće nose više od 125 ljudi.

Gašim je rekao je libijska mornarica pronašla prazan brod u četvrtak i da pretpostavljaju da se prevrnuo u sredu.

Otkriće tela kod Zvara najnovija je u nizu tragedija koje su u proteklih 10 dana odnele više od 1.000 života migranata na putu za Evropu, navodi AP.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • polat

    4. jun 2016 | 03:21

    sve to Evropa placa kroz razne nedace,npr. poplave ovih dana koje razbise evropljane i jos mnoge druge.Dobro im je sultan Erdogan rekao,vise se sekirate za geyeve i zivotinje nego za migrante,ali neka ima Boga...a i vremena

  • Mhfjgii

    3. jun 2016 | 17:32

    Nek ostanu da she bore tamo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA