≫ 

KAD PROTIVGRADNA ZAŠTITA ZAKAŽE: Deo tela rakete oštetio pumpu i ambar u Prokuplju! (FOTO)

Protivgradni strelci su ispalili desetak raketa sa više protivgradnih stanica, ali je, odmah po ispaljivanju, jedna od njih završila u objektu NIS Jugopetrola

  • 1

Protivgradna zaštita je u Prokuplju, umesto da štiti od grada, nanela štetu i to na objektu NIS-ove benzinske pumpe na izlazu iz Prokuplja prema Kuršumliji. Još se utvrđuje materijalna šteta, ali bar, nema povređenih.

Naime, protivgradni strelci su ispalili desetak raketa sa više protivgradnih stanica, ali je, odmah po ispaljivanju, jedna od njih završila u objektu NIS Jugopetrola. Brzom intervencijom vatrogasaca, sprečeno je dalje širenje vatre.

Protivgradna zaštita počinje 1. maja, imamo samo 8.500 raketa

U Jugopetrolu, kako prenosi "Blic", nisu želeli da komentarišu incident, iako se samo pretpostavlja kakve bi posledice bile da je raketa završila desetak metara dalje, gde su rezervoari ili pumpe sa kojih se toči gorivo.

U Hidrometorološkom zavodu je potvrđeno da je deo tela rakete pao, ali da je on bez stakla i plastike i da ne može da eksplodira. Uzet je uzorak na analizu, kako bi se utvrdilo zašto je taj deo pao na zemlju.

- Raketa je balistički otišla na odredište i pogodila šta je planirano. Čak ni taj deo nije trebalo da padne na zemlju, ali izgleda da je bio teži. U svakom slučaju, ispitaćemo zašto se to desilo - rečeno je za Telegraf u Hidrometorološkom zavodu.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Raketa je ispaljena iz sela Podina u Opštini Žitorađa, a njen domet je do devet kilometara. Pošto je deo pao na zemlju, kraj table sa cenama na pumpi, nema oštećenja, ali je mogao da pogodi slučajnog prolaznika, ili automobile da je u tom trenutku prolazio.

Ovo nije prvi put da je protivgradna zaštita završila na zemlji preteći da ugrozi imovinu i ljudstvo.

SMAK SVETA U VALJEVU: Padao OGROMAN grad, uništio pola grada! (VIDEO)

Tako je pre dvadesetak dana u selu Stara Božurna u opštini Žitorađa došlo do požara na pomoćnoj zgradi u dvorištu Z. C. iz ovog sela, koji je izazvala protivgradna raketa. Intervencijom meštana i vatrogasne ekipe sprečeno je širenje vatre i ona je ugašena.

On naglašava da je žena samo nekoliko minuta pre toga bila u tom objektu kako bi nahranila životinje, ali da je ušla nakon što je čula jaku grmljavinu. Odmah zatim je raketa udarila u njihovu zgradu.

Istovremeno, krov kuće u žitorađskom selu Jasenice je izgoreo kad je tokom snažne grmljavine u objekat udario grom.

(B.R. / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA