≫ 

DESILO SE ČUDO: Tik ispod topioničkog dimnjaka - RODILA PRVA TREŠNJA, dokaz da vazduh nije OTROVAN! (FOTO)

- U krugu nove topionice bakra u Boru rodila je prva trešnja i to je najbolji dokaz da je atmosfera kako u krugu RTB-a, tako i u gradu potpuno čista i da u vazduhu nema sumpor-dioksida - rekao je danas Blagoje Spaskovski

  • 1

Prošle godine u krugu nove topionice bakra i fabrike sumporne kiseline u Boru zasađeno je preko 200 sadnica voća i oko 500 zimzelenih jelki i breza. Bujno zelenilo, kao i voće koje je rodilo ispod topioničkog dimnjaka najbolji su dokaz da u vazduhu više nema sumpor-dioksida, ni u radnom okruženju, ni u gradu, rekao je Blagoje Spaskovski, generalni direktor RTB-a.

U OČEKIVANJU PRAVNE ZAŠTITE OD PRINUDNE NAPLATE POVERILACA: RTB Bor predao UPPR Privrednom sudu u Zaječaru

- U krugu nove topionice bakra u Boru rodila je prva trešnja i to je najbolji dokaz da je atmosfera kako u krugu RTB-a, tako i u gradu potpuno čista i da u vazduhu nema sumpor-dioksida - rekao je danas Blagoje Spaskovski, generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena Bor, i pojeo prvi plod.

ZA TILI ČAS: Evo kako najlakše da očistite VIŠNJE i TREŠNJE od koštica (VIDEO)

Foto: RTB Bor Foto: RTB Bor

- Prošle godine u krugu nove topionice bakra zasađeno je preko 200 sadnica voća (trešanja, višanja, kajsija, breskvi, šljiva, krušaka i jabuka) i oko 500 zimzelenih jelki i breza. Prvi plodovi trešnje, kajsije i breskve već su sazreli.

Foto: RTB Bor Foto: RTB Bor

- Mogu reći da je trešnja čak slađa od one na pijaci. Bujno zelenilo, kao i ovo voće koje je rodilo ispod topioničkog dimnjaka najbolji su dokaz da je vazduh u Boru čist i da više nema sumpor-dioksida, ni u radnom okruženju, ni u gradu - naglasio je Spaskovski.

Foto: RTB Bor Foto: RTB Bor

Simbolično ili ne, tek, trešnja je rodila baš na dan kada je pre tačno 55 godina (7. juna 1961.) predsednik ondašnje Jugoslavije Josip Broz Tito pustio u rad tada novu, sada već staru topionicu bakra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA