≫ 

DAVID PREŽIVEO SA SAMO 800 GRAMA I 26 CM: A sada se ponovo bori! Ovo je njegova priča... (FOTO)

S vremena na vreme dobija napad, pa je, kako kaže njegova mama Zorana, često u bolnici

  • 9

Malom Davidu Todorovu su lekari po rođenju davali jedan odsto šansi da preživi, ali je preživeo. Rođen je u šestom mesecu trudnoće i bio je težak samo 800 grama, a dugačak 26 centimetara, što je na njega ostavilo ozbiljne posledice, pa je sada za njegovo lečenje potrebno mnogo novca.

- Moj sin David Todorov rođen je 18.02.2012. u 25 nedelji, odnosno šestom mesecu trudnoće sa samo 800 grama. Prevremeni porođaj je izazvao moj pad februara 2012. Porodila sam se četiri dana posle toga u Nišu. Kada se rodio, imali smo sreću da su tada imali seminar sa Instituta za Neonatologiju iz Beograda u Nišu. Čuli su da je rođeno dete sa 800 grama i da je preživelo. Odmah su došli u salu za porođaj da me pitaju da li sam saglasna da ga vode na Institut za Neounatologiju, na šta sam odmah pristala i potpisala - priča Davidova majka Zorana.

IGOR NURKIĆ IDE NA LEČENJE U NEMAČKU: Primiće ga NADEŽDA BASARA, najveći svetski stručnjak za kancer!

Davali su mu jedan odsto šansi da će da preživi put i preživeo je.

Foto: Facebook/Zorana Todorov Foto: Facebook/Zorana Todorov

SRBIJO, POMOZI VUKU I STEFANU DA NE TRPE JEZIVE BOLOVE: Nedostaje im vaše malo da ne PATE više!

- Prošlo je 24 sata, prolazili su dani, a dani su se pretvorili u mesece i on je najviše boravio sam. Mene su zvali pri kraju da dođem da budem sa njim kada je bilo moguće. Najzad smo doživeli 2. avgusta 2012. da ga odvedemo kući. Išli smo na redovne kontrole, na vežbe, međutim stanje mu se pogoršalo zbog Hidrocefalusa i u oktobru mu je Dr Mirjana Raičević ugradila VP SHUNT u Tiršovoj na neurohirurgiji. Posle četiri meseca je dobio prvi Epi napad kući - priča Zorana.

Foto: Facebook/Zorana Todorov Foto: Facebook/Zorana Todorov

Hitno su sanitetom prevezeni u Tiršovu na neurologiju, a pošto se napad nije ponovio, otpustili su ih bez ikakve terapije. Ubrzo mu se napad ponovio i u Kliničkom centru u Nišu mu je određena terapija. S' vremena na vreme dobija napad, pa je, kako kaže njegova mama, često u bolnici.

- Kako vreme odmiče, gledamo šta nam je činiti da bismo ga podigli na noge i pomogli mu maksimalno. Našli smo način da mu urade transplantaciju matičnim ćelijama u Beču i zakazali operaciju za 28. jul, a nakon toga 15. avgusta ima zakazanu rehabilitaciju u Renoni u Slovačkoj!

Zato molim sve dobre ljude, sherujte, pošaljite SMS 154 NA 3030.

Vaše malo, nama puno znači!!

Uplate na račune:

Dinarski: 160-445360-74

Devizni: 00-540-0001534.5

IBAN: RS35160005400001534540

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • noni

    7. jun 2016 | 21:35

    Imam sina koji je rodjen 2004...Tezio je pri rodjenju svega 770 gr...Hvala bogu,sada je zdrav u potpunosti i nema nikakvih problema..Ja i moja supruga najbolje znamo kroz sta smo prosli i kako je vama...Ne posustajte,borite se...Dace bog da to bude sve kako treba i zelim vam sve najbolje.....

  • Osecaj me ne vara

    7. jun 2016 | 19:07

    Malisa bices ti dobro, dace BOG!!! Ziv i zdrav bio, da ozdravis sto pre!!!

  • Mila

    7. jun 2016 | 22:57

    Srcevmalo. Zelim ti brz oporavak i dug i srecan zivot .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA