SAUČEŠĆE BILA ŠALA? Irinej: Sa Grigorijem sam razmenio šaljive replike!

"Primi moje saučešće povodom Borisovog poraza, ali Toma Nikolić je pobedio" - rekao vladika bački na Saboru SPC-a. "Nema skandala, razmenili smo šaljive replike", tvrdi vladika Irinej

  • 3

Vladika bački Irinej je na sednici Sabora Srpske pravoslavne crkve "izjavio saučešće" vladiki zahumsko-hercegovačkom Grigoriju, povodom rezultata predsedničkih izbora. Neslana šala vladike Irineja šokirala je druge prisutne vladike i crkveno rukovodstvo.

 

Vladika Irinej, koji je prema navodima nekih medija, simpatizer Srpske napredne stranke, nije krio zadovoljstvo zbog pobede Tomislava Nikolića. Ipak, on se tokom Sabora SPC-a grubo našalio na račun vladike Grigorija, koji, navodno, podržava Borisa Tadića.

 

- Primi moje saučešće povodom Borisovog poraza, ali Toma Nikolić je pobedio - rekao je Irinej bački pred šokiranim vladikama.

 

Grigorije mu nije ostao dužan, pa je rekao da on nema nikakav problem s tim da svi znaju da je njegov stav da bi bilo mnogo bolje da je pobedio Boris Tadić.

 

- Ja podržavam Borisa, a ti Tomu. Ali valjda u Srbiji nije došlo vreme za saučešća zbog pobede jednog od njih - rekao je Grigorije.

 

Međutim, vladika bački Irinej je demantovao da je izazvao skandal, rekavši da su vladike "razmenile šaljive replike".

 

- Potpuno neistinito se ukazuje na neke šaljive replike među episkopima. I to se naziva prvorazrednim skandalom. Nikakvog skandala na Saboru nema niti je Sabor podeljen na političke partije niti se bavi njima - rekao je episkop Irinej u Patrijaršiji posle završetka Sabora SPC.

 

(M. S. / Press)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milojkam

    23. maj 2012 | 07:17

    Potpuno nedolično za jednog vladiku da se šali na taj način. Srbija je sekularna država i sveštena lica bi smela da komentarišu politička zbivanja i da se upliću u njih i tako utiču na volju naroda. A ovakve šale priliče nezrelim tinejdžerima.

  • petru

    23. maj 2012 | 05:10

    Nije to tako strasno, malo peckanje. I Grigorije je to tako shvatio. Nista tragicno, i nije nikakav skandal.

  • 123lo

    23. maj 2012 | 21:18

    Mnogi novinari tvrde da je to skandal;ja stojim na stanovištu da je to duhovno razbojništvo.A ZA RAZLIKU OD NJEGA, intelektualna i duhovna sablazan je očigledna razbojništva svrstavati i označavati brukom i sramotom protivu koje se negoduje.Duhovnike ne zanima ko je pobio gardiste ili onu skoro hiljadu nevinih duša za koje neznamo ko i zašto pobi-čitave dve decenije;čak ni običnom molitvom iz religijske kurtoazije na saboru nisu sve nas pa i vlast podsetili i upozorili da te žrtve vape za pravdom i istinom .Oni na saboru političare i svrstavaju se u političke kaste i klanove.Pokazalo se :"da sve što je nama gore , njima je bolje " .Očigledno da novinarstvo nezna razliku između skandala i razbojništva; pa tako možete često pročitati kako je izbio tu i tu skandal zbog velike pljačke ili skidanja vela tajni i otkrivanja ratnih zločinaca i profitera.Možda ja pa i grešim;možda zna razliku , ali ne služi časti i mudrosti kao stub za obrazovanje i vaspitanje populacije...možda !?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA