Gligorov: Čekaju nas još dve godine krize!

- Srbija je politički dezorijentisana s dugovima koje ne može da vraća i nacionalnom valutom koju nema čime da brani. Teško ćemo vraćati dugove sem ukoliko se privredni rast značajno ne ubrza - smatra ovaj ekonomista

  • 1

Vladimir Gligorov, saradnik Bečkog instituta za međunarodne ekonomske studije, kaže da u Srbiji neće biti bolje još najmanje dve godine.

Srbija je, prema njegovom mišljenju, politički dezorijentisana, s dugovima koje ne može da vraća i nacionalnom valutom koju nema čime da brani.

- Ipak, u boljem smo položaju od Grčke i od Argentine, jer imamo fleksibilan kurs. Ipak, Srbija je u veoma rđavom socijalnom stanju i politički dezorijentisana - objašnjava ovaj ekonomista i dodaje da ćemo teško vraćati dugove sem ukoliko se privredni rast značajno ne ubrza.

- Čak i kad bi se hitno krenulo u reforme, za vidljive efekte potrebno je godinu i po ili dve godine, a kad se uzme u obzir da vlada možda neće biti formirana do kraja leta, možemo da izgubimo čitav kvartal. Ko god sastavi vladu imaće veoma težak posao, jer preuzima zemlju u vrlo teškom ekonomskom i socijalnom stanju. Srbija je u recesiji, a onda će biti u stagnaciji i vreme je potrebno da se trendovi promene - ističe Gligorov.

(I. M. / Izvor: Vesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    23. maj 2012 | 19:09

    hehe, mislio je reci jos 200 godina ali se zaneo zbog proleca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA