POČELO PREBACIVANJE MIGRANATA: Prvih 423 izbeglice otišlo iz kampa kod Idomenija

Neke porodice sa decom su odlučile da odu iz Vasilike čim su tamo stigle, uputivši se u druge izbegličke centre, dok lokalni stanovnici negoduju zbog odluke da se u tom mestu uspostavi izbeglički kamp, navodi grčka agencija

  • 1

Prvih 423 izbeglica prebačeno je danas po podne u prijemni centar u Vasiliki iz neformalnog kampa u Polikastru kod Idomenija u blizini grčko-makedonske granice, dok se dolazak još 147 njih očekuje do kraja dana, javlja grčka agencija ANA.

 

MAĐARSKA ĆE VRAĆATI SRBIJI I MIGRANTE koji su već ušli u zemlju!

 

Novi izbeglički centar u Vasiliki nalazi se na ruralnom putu koji vodi ka Solunu i može da primi do 1.800 izbeglica i migranata.

 

Neke porodice sa decom su odlučile da odu iz Vasilike čim su tamo stigle, uputivši se u druge izbegličke centre, dok lokalni stanovnici negoduju zbog odluke da se u tom mestu uspostavi izbeglički kamp, navodi grčka agencija.

 

UŽASNO: Par imao SEKS usred parka, dok je pored njih sedelo DETE (VIDEO)

 

U improvizovanom naselju kod Idomenija, na oko 20 kilometara od makedonske granice, boravilo je oko 1.800 ljudi od kojih su mnogi sirijski Kurdi.

 

Raščišćavanje kampa, koji je počeo da se širi pošto je zatvoren veći kamp u Idomeniju, deo je strategije Grčke da spreči koncentraciju migranata u lošim uslovima.

 

U Grčkoj se trenutno nalazi više od 50.000 migranata.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA