IZAŠAO SAM IZ SOBE, A ONDA SE STENA OD 2 TONE ZABILA U PROZOR: Ivu se stalno kamenje obrušava na kuću! (FOTO)

- Otkad su rastresli brdo, kad se počelo s bušenjem tunela u Srđu, počeli su naši problemi. Svaki put kada pada kiša, neko ima probleme s kamenjem koje se sruši na kuću... - rekao je Mateo Krečak

  • 0

Porodica Iva Krečka je imala neprijatno iskustvo kada se noćas oko ponoći usled kiše koja pada danima, ogromna stena zakotrljala preko magistrale, oštetila put a zatim pala na njihovu kuću. Međutim, ovo nije prvi put da se ovi ljudi suočavaju sa ovakvim havarijama na Pločama.

VOZAČI, OPREZ: Odron zatvorio IBARSKU MAGISTRALU!

Pre četiri godine, kamen im je probio krov kuće, a noćas se stena sa Srđa zaustavila u prozoru kuće. Pričinjena je velika materijalna šteta, a na sreću, u sobi nije bilo nikog, kao ni na ulici vozila.

Mateo Krečak upravo to prvo naglašava i dodaje kako su se već umorili od ove opasne "borbe s vetrenjačama".

- Na sreću niko nije povređen, ali umorili smo se više od svega. Roditelji su bili u stanu ispod i doživeli šok, u toj sobi i stanu nije bilo u tom trenutku nikoga. Ovo je drugi put da nam je doletela stena u kuću, a prvi put smo kompletno sve troškove, a potom i sudske troškove platili sami - kaže Mateo Krečak u čiju je kuću noćas doletela 2 tone teška stena s brda.

Foto: dubrovniknet.hr Foto: dubrovniknet.hr

Inače, 2012. godine 128 stanara s Ploča potpisalo je peticiju na koju iz Grada nikad niko nije odgovorio.

Ova porodica nije jedina koja se suočava sa ovim problemom, i njihovi susedi se boje svake veće kiše koje uzrokuju odrone.

- Otkad su rastresli brdo, kad se počelo s bušenjem tunela u Srđu, počeli su naši problemi. Svaki put kada pada kiša neko ima probleme s kamenjem koje se sruši na kuću... nazovite policiju pa neka vam kažu koliko je porodica u poslednjih mesec i po dana prijavilo takve slučajeve. Ali, čujte, poslednji put smo mi sami sve platili, sve tužbe su nam odbijene pa smo još morali platiti i sudske troškove. Malo smo se umorili od svega toga.... - rekao je Mateo Krečak.

(Telegraf.rs/ Izvor: dubrovniknet.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA