"AKO NEKO TREBA DA SE STRESIRA, NEK TO BUDEM JA, A NE MOJA DECA. IZDRŽAĆU!": Ovako je govorio Manda

Samo želim da sedim negde i da se ne bavim ničim, da se družim i popričam s nekim, gledam u reku i dišem vazduh. To bi me preporodilo

  • 30

Milorad Mandić Manda preminuo je 15. juna 2016. na sceni UK "Vuk Karadžić" tokom izvođenja predstave Petar Pan. Bavio se glumom, voditeljskim poslom, pevanjem dečjih pesama. Bio je upravnik Pozorišta "Boško Buha". Umro je u Beogradu u 55. godini.

VELIKANI NA OKUPU: Manda stigao u "Kafanu kod besmrtnih" (FOTO)

Bio je otac četvoro dece, o kojima je govorio s puno ljubavi. Kada se pročita ono što je sâm o sebi napisao na sajtu Pozorišta "Boško Buha", čiji je upravnik bio, i kada se uzme u obzir činjenica da je preminuo na sceni i da neće uspeti da ostvari sve što je planirao, ne može se ostati ravnodušan.

"OTAC ME IZBACIO IZ KUĆE ZBOG GLUME": Glumački počeci legende srpskog glumišta

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

OVAKO JE MANDA GOVORIO O SMRTI KOLEGA: Ovaj svet je pun stresa, treba nam ventil (VIDEO)

- Koliko god da sam postigao, nisam čovek od jedne želje. Pre svega moram deci omogućim da se školuju, da postanu svoji ljudi, da pružim sigurnost porodici. Sigurnost u smislu normalnog života, da ih, ako mogu, poštedim stresa. Ako treba neko da se stresira, neka to budem ja, izdržaću - napisao je Manda.

POČIVAĆE PORED GAGE NIKOLIĆA: Manda će biti sahranjen u subotu u Aleji velikana!

Želeo je da jednoga dana, kada postigne sve što je želeo, uradi sve ono što je propustio u životu zbog obaveza i trke za "boljim sutra".

"DECI BEOGRADA VRATIĆEMO POZORIŠTE KAKVO ZASLUŽUJU": Poslednji intervju Milorada Mandića Mande (VIDEO)

- U godinama sam kad nemam želju da putujem po svetu, ne zanimaju me ni žurke, zabave. Ne skijam, jer nogu umem da slomim i ovako. Zato bih voleo da jednog dana, kad sve dođe na svoje, da u nekom miru i tišini mogu da čitam sve ono što nisam stigao da pročitam, a zanimalo me je, da slušam muziku koju sam prestao da slušam osim dok vozim auto. Već četvrtu godinu snimam na selu, a nemam pojma o zemljoradnji. Samo želim da sedim negde i da se ne bavim ničim, da se družim i popričam s nekim, gledam u reku i dišem vazduh. To bi me preporodilo - napisao je Milorad Mandić Manda o sebi.

(Tanja Milanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Osecaj me ne vara

    16. jun 2016 | 16:26

    Mando glumcino, bio si veliki glumac, bio si jos veci covek... Kad budes odigrao prvu predstavu pred Bogom i Isusom i budes se poklonio njima u Raju nebeskom... Sedni i odmori, popricaj sa starim prijateljima koji su gore sa tobom i zagledaj se u reku zivota i nadisi se Rajskog vazduha... Nema bolje odmora od Rajskog vrta, ubedjen sam u to!!! UZIVAJ MANDO, ZASLUZIO SI TO OVOZEMALJSKIM ZIVOTOM, A MI CEMO TE OPLAKIVATI STO SI NAS OSTAVIO DA ZIVOTARIMO U OVOM PAKLU... ALI NEKA SI I MI KAD ZASLUZIMO DOLAZIMO GORE DA SE ISPRICAMO KROZ CELU VECNOST!!! I jos nesto, nemoj da mi jedes svinju i jagnjetinju slucajno prstima, nego VILJUSKOM, lepo kao na srpskim dvorovima, samo da se cuje BOC, BOC BOC.... UZIVAJ VELIKANU SRPSKOG GLUMISTA!!!

  • dzoni

    16. jun 2016 | 17:03

    Bila mi je velika cast i privilegija da namestam svetlo za tebe,da stanem iza kamere i onda...sve staje. Potpuna tisina,svi cute i gledaju u tebe,a nakon komande "akcija" svi uzivamo u tvojim jedinstvenim glumackim sposobnostima. Neka ti je laka zemlja.

  • EvoneznambogUmi

    16. jun 2016 | 16:43

    Srce preveliko je bio! Steta je jos veca sto je otisao rano.. Pocivaj u miru veliki covece! :'(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA