≫ 

DRAMA NA JEZERU U RUSIJI: 15 dece izgubilo život, tri osobe privedene (VIDEO)

Među turistima najviše ima dece, a incident se dogodio u ruskoj oblasti Karelija

  • 41

Grupu od 51 turista, među kojima je bilo 47 dece i četvoro odraslih osoba, zahvatila je oluja na jezeru Sjamozero u oblasti Karelija u severozapadnoj Rusiji. Prema prvim informacijama, najmanje 15 dece i jedna odrasla osoba su poginuli.

TALASI PROGUTALI 50 METARA PLAŽE: Nestale milionske kuće, u toku je EVAKUACIJA!

Prema prvim podacima Istražnog komiteta, decu i instruktore iz rehabilitacionog kampa "Park-hotel Sjamozero", koji su bili u čamcima zatekla je oluja na jezeru, preneo je Sputnjik. Tokom plovidbe po Sjamozeru u Prjažinskoj oblasti Karelije, čamci su se prevrnuli i potonuli. Petoro dece je hospitalizovano, a jedan od instruktora je uhapšen.

- Kako je ranije saopšteno, jedan osumnjičeni je već uhapšen. U ovom trenutku tragamo za još dvojicom koji se kriju od istražnih organa i istražujemo ko je neposredno učestvovao u organizaciji odmora dece - rekao je zvanični predstavnik Istražnog komiteta Rusije Vladimir Markin.

Foto: Tanjug/AP/Russian Ministry for Emergency Situations photo Foto: Tanjug/AP/Russian Ministry for Emergency Situations photo

On je dodao da saoseća sa svim roditeljima dece koja su poginula zbog "aljkavosti i gluposti odraslih kojima su oni poverili najdragocenije - život i zdravlje svoje dece".

- Grupa od 51 osobe započela je svoje putovanje po jezeru u subotu. Među turistima je bilo najviše dece uzrasta između 12 i 15 godina, a sa njima su bili i staratelji. U toku noći ih je na jezeru zahvatila velika oluja. Ima poginulih - izjavila je Ekatarina Biktimirova, zvaničnica iz karelijskog Ministarstva kulture.

Preživela su samo ona deca koja su u trenutku nesreće nosila prsluke za spasavanje.

Foto: Tanjug/AP/Russian Ministry for Emergency Situations photo Foto: Tanjug/AP/Russian Ministry for Emergency Situations photo

Tela najmanje šestoro žrtava pronađena su na dnu jezera.

Deca koja su bila u poseti jezeru su iz okoline Moskve.

Prema preliminarnim informacijama, grupa turista bila je raspoređena na dva čamca i jednom splavu, od kojih je samo jedan čamac uspeo da stigne do obale. Deca su bila u letnjem kampu koji je lociran blizu samog jezera.

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je danas Istražnom komitetu da utvrdi uzroke tragedije u Kareliji, gde je na jezeru nastradalo 14 dece, kao i da se pronađu odgovorni za tu nesreću.

Putin je, izrazivši saučešće zbog ove tragedije, izdao nalog za ukazivanje pomoći preživelima i porodicama poginulih, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, preneo je Tas s.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andjelija

    19. jun 2016 | 16:13

    Ne mogu da verujem , koje bljuvotine od komentara sam procitala!? Cast casnim malobrojnim izuzetcima! Da imam mogucnosti i da sam mladja, pobegla bi glavom bez obzira iz ove nekada lepe i pitome zemlje, dobronamernih i pametnih ljudi, a sada punih mrznje i neopevane glupisti! Lecite se bolesnici, dok ne bude suvise kasno! Izjesce vas sopstveno ZLO! DECA SU STRADALA !!!!!! IDIOTI NEOPEVANI!!!!!

  • sale71

    19. jun 2016 | 16:06

    Nema veće tuge od stradanja dece!

  • Sonja

    19. jun 2016 | 16:08

    Koliko bolesnih komentara ljudi koji uopste ne haju sto su neka deca poginula vec samo prazne svoje mrznjom zatrovane mozgove. Kakve sa ovim ima veze USA,ISIS,Rusija? Ovo je ljudska tragedija,ali neljudima to ne predstavlja nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA