≫ 

Evo kako da od osiguranja naplatite štetu ako vam je GRAD IZLUPAO AUTOMOBIL!

- Za bilo koji deo auta, cena ispravljanja rupa sa vakumom je 30,40 i 50 evra. Ako imate 10 rupa, to je već 300 evra - kaže šef auto-centra

  • 10

Grad koji je sinoć i preksinoć padao u Srbiji, doneo je veliku glavobolju vlasnicima automobila, posebno onima koji nemaju osiguranje. Osiguravajuće kuće ne prave problem svojim osiguranicima i obećavaju sigurno obeštećenje, naravno, uz izveštaj njihovog procenitelja. Međutim, one koji su išli logikom "neće to meni da se desi", to sada može da košta od nekoliko stotina do preko 1.000 evra!

- Ukoliko imate Kasko polisu osiguranja u našoj osiguravajućoj kući, a vozilo vam je oštetio grad, potrebno je samo da dovezete vaše vozilo u najbližu poslovnicu Wienera Stadtische osiguranja. Od dokumentacije je potrebno da ponesete saobraćajnu dozvolu i polisu osiguranja. Naš procenitelj će sastaviti Zapisnik o proceni sa kojim možete otići na popravku koju ćemo mi platiti, ili uz Vaše učešće ukoliko je tako ugovoreno - poručuju iz Wiener Stadtische osiguranje Beograd.

Evo kome treba da se obratite ako vam je NEVREME uništilo kuću (FOTO) (VIDEO)

A iz razgovora sa poslovođom auto-centra "Anđelković" Milenkom Stevanovićem, saznali smo da su se rupe od grada nekada majstorski peglale čekićem, a da se sada to radi sa vakum mašinom. Ukoliko boja nije oštećena, po ulegnuću naplaćuju 50,60,70 evra, zavisno od dubine rupe.

- Ispravljanje krova sa farbanjem kreće se od 300 do 500 evra, zavisno od količine, ali i veličine ulegnuća, jer to mora da se ispravi, izgituje i onda da se ofarba. To je veliki posao i to neće niko da radi, a pritom je i skupo. Masa vozila je zbog toga prodato - objašnjava Stevanović.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Ovaj majstor kaže da se za haubu više isplati da se zameni. Tako, zamena poklopca motora košta između 20 i 30 evra, farbanje od 70 do 120 evra, zavisno od veličine i poklopac je od 100 do 140 evra za vozila srednje veličine.

PRESELA MU ITALIJA: Doživeo najkraći i najskuplji odmor u životu!

- Za bilo koji deo auta, cena ispravljanja rupa sa vakumom je 30,40 i 50 evra. Ako imate 10 rupa, to je već 300 evra - kaže šef auto-cetra.

Zamena retrovizora je od 700 do 2.000 dinara, zavisno od vrste vozila i togada li je u boji, sa ili bez grejača. Cena za nameštanje je 500 dinara.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Šoferšajbna je takođe skupa stavka. Reparacija vetrobranskog stakla je od 2.500 do 5.000 dinara, zavisno da li ima senzor, da li je zatamnjeno. Novo vetrobransko staklo košta između 150 i 200 evra za srednju klasu vozila - otkriva Stevanović.

Poljoprivrednici, evo šta treba da učinite kako bi svoje useve zaštitili od vremenskih nepogoda!

Inače, Gradski štab za vanredne situacije grada Pančeva, koje je najviše štete pretrpelo, obaveštava građane da zahteve povodom štete nastale usled elementarnih nepogoda 20. juna 2016. godine mogu predati u pisanom obliku na pisarnici u Gradskom uslužnom centru Gradske uprave grada Pančeva, sa naznakom – Komisiji za štetu, uz kratak opis nastale štete, ime, prezime i kontakt telefon i fotografiju ukoliko je poseduju (nije obavezna).

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nadležne komisije su danas izašle na teren kako bi se utvrdila šteta nastala na usevima i objektima na teritoriji grada Pančeva.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

DOBILI STE VEĆI RAČUN ZA INFOSTAN? Ne brinite, ne morate da platite 200 dinara za osiguranje

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Podsetimo se kakvo je nevreme juče zadesilo Srbiju:

(Slađana Vasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    21. jun 2016 | 17:37

    Sramota 2016. godina, nemamovprotivgradnu odbranu. Nista ne funkcionise, gradjane gledaju samo kroz poreze, kazne i razne dazbine. Sramota sto nam je skolstvo, zdravstvo i sve ostalo u haosu. SRAM BILO VLAST, NE SAMO OVU NEGO I PRETHODNU I ONU PRE!!! SRAM VAS BILO! SRBIJO OPAMETI SE, VIDI DOKLE SU NAS DOVELI

  • Ccc

    21. jun 2016 | 17:56

    Gde vi zivite???od grada se izvlace rupe a ne boji..stavlja kit itd

  • Racki

    22. jun 2016 | 00:18

    Ma ja zavrsio sve polovna soferka i zadnje bocno 40e i 20e ruke zdravo dovidjenja ja da molim vas da pisem zahteve slikam pa vi odbijete pa zalba tuzba kontra tuzba pa prigovor pa prigovir na prigovor godisnji odmor pa se razboleli stampac neradi dodhite sutra i tako dodje 12oktobar neka hvala daleko vam kuca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA