UBIJAO SAM PRORUSKE PACIJENTE: Doktor Aleksandar im davao smrtonosne kombinacije lekova (VIDEO)

- Na prvi pogled to je izgledalo kao srčani napad, moždani napad ili nešto nejasno. Samo skupa i detaljna ekspertiza mogla bi otkriti da je čovek ubijen kombinacijom lekova - istakao je doktor

  • 37

Ukrajinski doktor Aleksandar Černov priznaje da je planski ubijao dobrovoljce samoproglašene Donjecke Narodne Republike tako što im je svesno narušavao zdravlje.

PRIMIRJE SAMO NA PAPIRU: Intenzivirane borbe na istoku Ukrajine!

Černov, koji je radio u gradu Jenakijevo u Donbasu, pojašnjava da je prilikom pružanja medicinske pomoći dobrovoljcima "nanosio najveću moguću štetu pacijentima".

- Na prvi pogled to je izgledalo kao srčani napad, moždani napad ili nešto nejasno. Samo skupa i detaljna ekspertiza mogla bi otkriti da je čovek ubijen kombinacijom lekova - navodi on u intervjuu za televizijski kanal "Ukrlife.tv", čiji je snimak objavljen na "Jutjubu".

Doktor koji je pre svega radio na reanimacijama pojašnjava da je sve lične podatke i dijagnoze pacijenata slao elektronskom poštom i "Skajpom" Službi bezbednosti Ukrajine.

- Mnoge moje kolege, nažalost, smatraju da je lekar osoba izvan politike. Ali, ja ih uveravam da Hipokratova zakletva ne oslobađa od odgovornosti za pomaganje neprijatelju - navodi on.

Černov je nakon napuštanja Donbasa nastavio lekarsku praksu na teritoriji pod kontrolom Kijeva.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA