≫ 

UŽAS U KRALJEVU: Eksplodirao frižider i razneo pola kuće!

- Još se kućimo, a evo nove nesreće. Hvala Bogu da su deca i unučići bili u drugoj kući i da niko nije povređen - kaže baka Julijana

  • 0

Snažna eksplozija pred zoru probudila je Miladina (82) i njegovu suprugu Julijanu (76) Gočobija. Ne sumnjajući da se kod njih nešto dogodilo, u trenu su pomislili da je negde u komšiluku nešto eksplodiralo.

ISKOPALI MU OČI NA UMRLICI JER JE UBIO ĆERKU: Sahranjeni Živojin i Jasmina

- Cela kuća se zatresla. Nas dvoje smo polako ustali i imali šta da vidimo. Vrata od frižidera na pola sobe, odvaljen štok od vrata, isprevrtane stvari, polomljeno staklo. Kao da je bomba eksplodirala u kuhinji a zapravo eksplodirao je frižider - priča Miladin Gočobija.

UDES U KRALJEVU: Vozio prebrzo pa fordom udario u banderu

Uviđaj su izvršili kriminalistički i protivpožarni inspektori, a ispostavilo se da je eksplodirao hladnjak frižidera. Inspektori su isključili mogućnost neispravnih kućnih instalacija.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- U sistem za hlađenje u frižidere stavlja se freon. Poslednjih nekoliko godina koristi se ekološki Izobutan R 600a, koji je zapaljiv. U frižideru se nalazi svega 30 grama gasa i prosto je nemoguće da je samo on izazvao ovoliku ekspoloziju – kaže Zoran Petrović, vlasnik servisa rashladnih uređaja "Tim Servis".

Višečlana porodica Gočobija u zemljotresu 2010. godine ostala je bez velike porodične kuće, pa sada živi u montažnoj koju su dobili od grada Kraljeva, prenosi Alo.

- Još se kućimo, a evo nove nesreće. Hvala Bogu da su deca i unučići bili u drugoj kući i da niko nije povređen - kaže baka Julijana.

TRAGEDIJA KOD KRALJEVA: Posle žučne svađe ubio ćerku, pa sebe

Miladinov sin Miodrag Gočobija, koji živi u susednoj kući, kaže da ih je samo sreća spasila, jer je frižider eksplodirao dvadesetak minuta

pre nego što su oni došli na kafu.

- Supruga i ja svako jutro pre odlasak na posao dolazimo oko 6.20 sati kod roditelja na kafu, koju oni tradicionalno skuvaju i ona nas čeka na stolu. U to vreme se non stop neko kreće pored frižidera i šporeta. Da se u to vreme dogodila eksplozija, možda bi neko i nastradao - kaže Miodrag, napominući da nikada pre nije čuo da je nekome eksplodirao frižider.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA