≫ 

SEVERNI IRCI POSLE BREGZITA TRAŽE OTCEPLJENJE OD VELIKE BRITANIJE! Da li je pokrenut geopolitički CUNAMI?

- Glasanje za izlazak u kontekstu glasanja za ostajanje u EU u Severnoj Irskoj mora značiti referendum o Irskom jedinstvu - piše u saopštenju Sinn Fein

  • 20

Separatistička partija Sinn Fein je zatražila sprovođenje referenduma za ujedinjenje Severne Irske i Irske, nedugo pošto je postalo izvesno da su građani Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske odlučili da izađu iz Evropske unije. 

"Glasanje za izlazak u kontekstu glasanja za ostajanje u EU u Severnoj Irskoj mora značiti referendum o Irskom jedinstvu", piše u saopštenju Sinn Fein.

(UŽIVO) POLITIČKI ZEMLJOTRES VEKA: Velika Britanija je izašla iz Evropske unije! (FOTO)

U Severnoj Irskoj je, inače, glas za ostanak u EU odneo prilično ubedljivu pobedu, jer je oko 440.000 ljudi glasalo za ostanak, a oko 350.000 za napuštanje. 

Demokratski unionisti, koji se zalažu za ostanak Severne Irske u Ujedinjenom Kraljevstvu, proglasili su "pobedu" posle glasa za napuštanje EU, i saopštili da "Severnu Irsku čeka svetla budućnost u zajednici sa "nesputanom" Velikom Britanijom".

Nacionalni predsedavajući Sinn Feina Deklan Kerni rekao je da je britanska vlada izgubila mandat da zastupa Severnu Irsku u EU.

(Telegraf.rs/Rte.ie)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MikiGrobarRUSSIA

    24. jun 2016 | 09:44

    samo napred do totalnog raskola!!! ŽIVJELA SRBIJA RUSIJA REPUBLIKA SRPSKA!!! ŽIVJELO PRAVOSLAVLJE!!!

  • Walter

    24. jun 2016 | 10:28

    Kad su rasturili pretacu EU Jugoslaviu, e sada se sve vraca na naplatu, samo bih volio da neko razvali sve te dobrocinitelje kao sto su nas derali 90-ih godina...

  • vuk

    24. jun 2016 | 08:48

    neka..svima..poceo 90 godine cunami..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA