LEPE VESTI ZA SRBIJU: Treći pokušaj vantelesne oplodnje o trošku Fonda zdravstva

Republički fond zdravstva obezbedio je dovoljne kapacitete do kraja godine za sva tri pokušaja vantelesne oplodnje kako u pet državnih tako i u 11 privatnih zdravstvenih ustanova

  • 2

Republički fond za zdravstveno osiguranje, kako je i najavljeno pre mesec dana, počeće sutra, 25. juna, da finansira i treći poklušaj vantelesne oplodnje.

HOĆU BEBU: Svakom PETOM PARU u SRBIJI potrebno LEČENJE za POTOMSTVO!

Na inicijativu Republičkog fonda, izmenjen je Pravilnik o obimu i sadržaju prava na zdravstvenu zaštitu iz obaveznog zdravstvenog osiguranja i participaciji za 2016. godinu u delu koji se odnosi na vantelesnu oplodnju, tako da se iz sredstava obaveznog zdravstvenoh osiguranja finansiraju tri pokušaja, umesto dva, koliko je bilo propisano do sada.

Od danas vantelesna oplodnja u državnim i privatnim ustanovama

Vlada Srbije dala je saglasnost na navedeni Pravilnik koji je i objavljen u Službenom glasniku 17. juna 2016. godine, pod brojem broj 57/16 .

Foto: Tanjug/AP, Profimedia Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Od 25. juna 2016. godine, kada Pravilnik stupa na snagu, osigurana lica Republičkog fonda imaće mogućnost da treći pokušaj vantelesne oplodnje obave na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, i to pod istim uslovima koji važe za prvi i drugi pokušaj, a koje je utvrdila Republička stručna komisija za lečenje postupcima BMPO - navodi se u saopštenju Fonda zdravstva.

Foto: Profimedia/Sciencephoto RM Foto: Profimedia/Sciencephoto RM

NAJVAŽNIJA VEST DANAS: Beograd izdvojio 10 MILIONA za vantelesnu oplodnju!

U Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje napominju da će osigurane osobe koje se prijavljuju za treći pokušaj vantelesne oplodnje, takođe, imati mogućnost da se prilikom izlaska na lekarsku komisiju filijale opredele da proces obave u jednoj od pet državnih ustanova (Klinički centar Srbije, GAK "Narodni front", Klinilki centar Niš, Klinički centar Vojvodine i Opšta bolnica "Valjevo") ili u jednoj od 11 privatnih ustanova sa kojima Republički fond ima zaključen ugovor. Spisak privatnih ustanova je na sajtu fonda zdravstva.

Zašto se svaki treći porođaj u Srbiji završava CARSKIM REZOM?

Republički fond je obezbedio dovoljne kapacitete do kraja godine, za sva tri pokušaja vantelesne oplodnje kako u državnim tako i u privatnim zdravstvenim ustanovama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sm

    24. jun 2016 | 20:22

    Svaka cast za Drzavu

  • Ako je već "adekvatno-propisno" pas bio smešten u torbi ne vidim razlog za paniku dotičnog vozača GPS-a

    24. jun 2016 | 14:51

    Zašto se ne spominju godine za pravo na vto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA