KOSOVO: Četvorici Srba uhapšenih u selu Petrič produžen pritvor

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije oštro je osudila "drakonsko produženje pritvora"

  • 2

Četvorici Srba koje je Kosovska policija privela 20. juna, pri povratku sa proslave seoske slave u selu Petrič na putu Klina - Peć, produžen je pritvor u trajanju od 30 dana. Policija je privela Marka Lukića, Srđana Stošića, Nenada Rakića i Bojana Tomića.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije oštro je osudila ovo "drakonsko produženje pritvora".

U saopštenju se navodi da su privedeni mladići "žrtve orkestriranog incidenta, prilikom kog su na verski praznik provocirani i vređani, a potom je njihova iznuđena reakcija tretirana kao najgori kriminalni prestup".

Šestorica Srba razapeli SRPSKU ZASTAVU, pa ih zbog toga sve - POHAPSILI!

- Ovo pravno nasilje događa se pred očima čitavog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Apelujemo na sve koji su uključeni u ovaj postupak da još jednom dobro razmisle o posledicama koje ovo otvoreno antisrpsko legitimisanje pravosudnih organa može imati – navodi se u saopštenju i dodaje da će četvorici Srba "Kancelarija za Kosovo i Metohiju pružiti svu potrebnu pravnu i političku podršku kako bi se što pre našli na slobodi".

Kako su ranije preneli neki lokalni mediji, do incidenta je došlo kada su Albanci prijavili da ih grupa Srba provocira mašući srpskom zastavom na magistralnom putu u selu Petrič u opštini Klina.

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

Prema nepotvrđenim informacijama, do tuče je došlo kada je Kosovska policija zaustavila automobile kojima su Srbi došli organizovano, da obeleže praznik Sv. Trojice na ostacima porušenog hrama u selu Petrič.

UHAPŠENA DEVETOČLANA ALBANSKA PORODICA: Oduzeli im zgrade, zemljište i automobile vredne 3.5 MILIONA EVRA

U tuči su povređena dva policajca, Srbi su pretučeni, a šestorica su i privedena.

Sud u Peći je pre dva dana oslobodio dvojicu srpskih mladića. Oni su platili kazne u iznosu od po nekoliko stotina evra, a četvorici je prvobitno određen pritvor u trajanju od 48 sati po nalogu tužioca.

Foto-Ilustracija: Printskrin/ Youtube / Butrint Godanci Foto-Ilustracija: Printskrin/ Youtube / Butrint Godanci

Crkva Sv. Trojice izgrađena je 1993. godine u Donjem Petriču, a 1999. godine je u potpunosti devastirana i srušena, a hrast - zapis, 400 godina star, posečen.

Kosovska policija: Uhapšeni u Dečanima nisu teroristi

Pre ratnih sukoba na Kosovu i Metohiji u ovom selu je živelo 60 srpskih porodica sa više od 250 članova.

(Snežana Simić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D

    26. jun 2016 | 14:00

    Pa ovaj DJuric vise nije normalan..svki put kada ustavijo kojeg srbina zbog problema,za njega je to politicki!

  • stvarno?

    26. jun 2016 | 11:40

    Silovateljima, ubicama i pedofilima se objavljuju inicijali i budu zashticeni. Srbima koji slave i nose zastavu bude sudjeno kao naj vecim zlikovcima. Srbija je postala zemlja koje se narod pochinje da stidi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA