MORAMO DA SPREČIMO ODLAZAK DRUGIH ZEMALJA IZ EU: Reakcija Merkelove nakon referenduma u Britaniji

Sada nije vreme da se radi na brzom produbljivanju saradnje između država članica evrozone, rekla je Merkelova

  • 11

Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je danas da je neophodno sprečiti druge članice Evropske unije da krenu putem Britanije, čiji su građani na referendumu izglasali izlazak iz tog bloka, navode nemački mediji.

Britancima svi mogu samo da pljunu pod prozor, oni su celom svetu ODRŽALI ČAS DEMOKRATIJE! (FOTO)

Ona je na telefonskoj sednici odbora svoje Hrišćansko-demokratske unije (CDU) istakla i da sada nije vreme da se radi na brzom produbljivanju saradnje između država članica evrozone, otkrila su dva anonimna učesnika te sednice.

EU bi, umesto toga, trebalo da se pozabavi pitanjima koja brinu građane poput obezbeđenja granica Unije, otvaranja novih radnih mesta i unapređenja unutrašnje bezbednosti, navela je nemačka kancelarka, preneo je Rojters.

Merkelova je dodala i da su međunarodna finansijska tržišta veoma zabrinuta da Evropskom unijom vlasti više ne mogu da upravljaju nakon što su Britanci izglasali izlazak iz tog bloka.

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ORTODOX RS

    27. jun 2016 | 12:56

    Slika govori sve .Monstrum nad monstrumima!

  • Јасмина

    27. jun 2016 | 13:24

    Понавља се сценарио из бивше Југославије...И сада ће да примењују силу?

  • Mito

    27. jun 2016 | 14:14

    Gospođo Merkel, SFRJ je pogrešila kada je na silu htela da zadrži svoje republike (koje su 29. novembra 1943. godine odustale od otcepljenja - pročitajte dokumenta). Da sam na Vašem mestu, pozvala bi Francusku i osnivače na razgovor, koji su i osnovali EU (VB u tome nije učestvovala, i nikad ne bi da se pitao De Gol) i sa njima dogovorila šta dalje. Posle toga bi svim ostalim članicama dao mesec dana da odluće, blokirao evro i nastavio sa onima koji žele, a istovremeno ponudu dao Rusiji i Kini (kao pridruženoj članici, ako može SAD može i Kina) i vrlo brzo rešio ekonomiju bez ucena. U politici, a posebno ekonomiji, sve je moguće. S poštovanjem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA